Paris St Germain's Zlatan Ibrahimovic leaves the pitch past coach Carlo Ancelotti during their Champions League match against Dynamo Kiev at the Parc des Princes (Reuters) - Reuters
 
Fotboll > Ligue 1

Ancelotti: Zlatan är inte hundra procent

Ancelotti: Zlatan är inte hundra procent

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 06/10/2012 kl 14:21
Zlatan är inte hundra procent inför det klassiska mötet mellan Marseille och PSG på söndagen, säger Carlo Ancelotti. "Men även på 90 procent så är han inte dålig", menar tränaren.
 

Zlatan har själv sagt att han inte känner sig i toppform på senare tid, och han har fått dåliga betyg i den franska pressen. Carlo Ancelotti håller med om att svensken inte är i bästa slag just nu, säger han till Le Parisien.

- Han är inte hundra procent. Lite reaktionsförmåga fattas. Vi jobbar specifikt på det. Men även på 90 procent så är han inte dålig, säger Ancelotti och ler.

Trots att Zlatan inte är i toppform spelar han hela tiden.

- Om han inte har några problem att återhämta sig och inga fysiska problem, spelar han. Han är en väldigt viktig spelare. Jag försöker inte bygga laget kring honom. Vi har vår identitet och Ibra använder sina kvaliteter för att förbättra vårt spel.

Det som gör Zlatan speciell som anfallare är bristen på själviskhet, menar tränaren.

- Alla anfallare som jag har känt är lite egoister. Ibra är raka motsatsen. Ibland föredrar han att lägga en avgörande passning framför att göra mål. Inzaghi till exempel, tänkte bara på målet.

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×