Eurosport
 Fleche WallonneTitta nu 
 
 
Fotboll - Ligue 1

Ancelotti: Zlatan är inte hundra procent

Zlatan är inte hundra procent inför det klassiska mötet mellan Marseille och PSG på söndagen, säger Carlo Ancelotti. "Men även på 90 procent så är han inte dålig", menar tränaren.

 
"Zlatan inte hundra" - Fotboll - Ligue 1Reuters
 

Zlatan har själv sagt att han inte känner sig i toppform på senare tid, och han har fått dåliga betyg i den franska pressen. Carlo Ancelotti håller med om att svensken inte är i bästa slag just nu, säger han till Le Parisien.

- Han är inte hundra procent. Lite reaktionsförmåga fattas. Vi jobbar specifikt på det. Men även på 90 procent så är han inte dålig, säger Ancelotti och ler.

Trots att Zlatan inte är i toppform spelar han hela tiden.

- Om han inte har några problem att återhämta sig och inga fysiska problem, spelar han. Han är en väldigt viktig spelare. Jag försöker inte bygga laget kring honom. Vi har vår identitet och Ibra använder sina kvaliteter för att förbättra vårt spel.

Det som gör Zlatan speciell som anfallare är bristen på själviskhet, menar tränaren.

- Alla anfallare som jag har känt är lite egoister. Ibra är raka motsatsen. Ibland föredrar han att lägga en avgörande passning framför att göra mål. Inzaghi till exempel, tänkte bara på målet.

Malena Johansson - eurosport.se

 
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil