FOOTBALL 2012 Milan - Ibrahimovic et Thiago Silva - AFP
 
Fotboll > Ligue 1

Thiago Silva talar ut efter flytten: "Jag är ingen legosoldat"

Thiago Silva talar ut efter flytten: "Jag är ingen legosoldat"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 19/07/2012 kl 18:03
PSG köpte mittbacken Thiago Silva från Milan för 42 miljoner euro. Nu talar brasilianaren ut. "Beslutet togs inte av mig", säger han.
 

Thiago Silva insisterar på att det inte var hans vilja som gjorde att affären som tog honom från Milan till Paris Saint-Germain blev av.

- Jag är glad över att flytten blev av, men ledsen över att behöva säga hejdå till Milan, säger Thiago Silva enligt Football Italia.

Mittbacken skrev ett nytt kontrakt med "Rossoneri" bara två veckor innan han sedan såldes för 42 miljoner euro till det hårdsatsande franska Ligue 1-laget.

- Affären tillkom inte efter ett beslut av mig, det är 100 procent säkert. Jag hade ju just förlängt mitt kontrakt, utbrister brasilianaren.

- Folk som förstår fotboll vet vad som hände och det var komplicerat för mig. Min vilja, och min familjs vilja, var att inte lämna Milan. Jag går inte till PSG för att tjäna pengar, jag är ingen legosoldat. Men jag vill be om ursäkt till Milans supportrar, säger Thiago Silva.

Först efter att Silva diskuterat genom framtiden med PSG:s sportchef Leonardo gav mittbacken grönt ljus för en affär.

- Leonardo och (PSG-tränaren) Carlo Ancelotti ringde mig och jag känner en enorm tillgivenhet och respekt inför Leonardo. Deras projekt var vad som fick mig att byta klubb. Som Ibrahimovic sa: de bygger ett dream team. Jag vill skriva historia med klubben.

Jens Dahlkvist - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×