Paris Saint Germain's (PSG) Italian Carlo Ancelotti, foreground right, watches his players captain Christophe Jallet, left, Swedish Zlatan Ibrahimovic, center, and Peguy Luyindula, right, during training session in Saint Germain en Laye, west of Paris, Th - Scanpix
 
Fotboll > Ligue 1

Lagkamraterna imponerade av Zlatan: "Han har allt"

Lagkamraterna imponerade av Zlatan: "Han har allt"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 11/08/2012 kl 16:05
Zlatan Ibrahimovic har gjort stort intryck på sina lagkamrater i PSG. "Han hatar att förlora och det ser man på hans ansikte. Det är imponerande. Och sen gör han väldigt sällan fel", säger en kollega.
 

I kväll spelar Zlatan sin första match i den franska ligan, mot Lorient. Men han har redan imponerat på sina nya lagkamrater i PSG, skriver L'Équipe. Istället för lynnig och svår som man skulle kunna tro, beskrivs svensken som öppen och tillänglig i omklädningsrummet.

- Det är sant att första gången man såg honom komma, var han imposant. Han observerade från sidan, lite tillbakadraget, sedan gick han på ett naturligt sätt fram till de andra, om de var landslagsspelare eller inte. Utan åtskillnad, säger en anonym lagkamrat till L'Équipe.

- Även om det är små lekar, kvadraten, vill han alltid vinna. Han hatar att förlora och det ser man på hans ansikte. Det är imponerande. Och sen gör han väldigt sällan fel. Det är sant att han är så pass biffig att när han sätter sin kropp emot så faller de flesta av oss. Omedvetet tittar du på vad han gör, hans gester, och du försöker ta efter. Han har allt, säger en annan lagkamrat.

Zlatan har platsen mellan sin kompis Maxwell och Nenê i omklädningsrummet. Han pratar ofta italienska med Javier Pastore och Thiago Motta, eller på serbiska med Milan Bisevac, och är vänlig mot alla andra. Han kan fortfarande bara några få ord på franska men vill enligt L'Équipe lära sig.

Orden som Zlatan kan hittills är "bonjour", goddag, "merci", tack "de rien", ingen orsak, och "bonne journée", ha en bra dag.

Klubben har anlitat en egen chaufför för Zlatan som tar honom från hotellet i åttonde arrondissementet där han bor och till träningen, men han stannar oftast efter träningarna och äter lunch med lagkamraterna på restaurangen på Camp des Loges där PSG tränar.

Matchen mot Lorient börjar 21.00 och livekommenteras här på eurosport.se!

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×