Real Madrid's Cristiano Ronaldo - Reuters
 
Fotboll > La Liga

Cristiano Ronaldo får förlängt - kräver högre lön än Zlatan

Cristiano Ronaldo får förlängt - kräver högre lön än Zlatan

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 11/09/2012 kl 15:09
Efter sina uttalanden om att han är ledsen kommer Cristiano Ronaldo nu få ett nytt "livstidskontrakt" med Real Madrid, skriver Marca. Portugisen ska vilja ha en lön på 130 miljoenr kronor - högre än Zlatans.
 

Cristiano Ronaldo ska känna sig ledsen, och spanska medier har de senaste dagarna rapporterat att Madrids president Florentino Pérez kommer att hålla ett möte med stjärnan när han kommer tillbaka från landslagsuppdrag, för att hitta en lösning inför framtiden.

Marca skriver att klubben så snart som möjligt vill erbjuda Cristiano Ronaldo ett kontrakt som knyter honom till Madrid så länge han spelar elitfotboll. Hur många år det konkret innebär och vad den nya lönen ska bli är enligt tidningen inte kart. Men 27-åringen ska ha begärt 15 miljoner euro, en miljon mer än vad Zlatan Ibrahimovic har och motsvarande ungefär 130 miljoner svenska kronor.

Zlatan är just nu världens näst bäst betalde fotbollsspelare medan Samuel Eto'o är överlägset dyrast med sina 20 miljoner euro. Cristiano Ronaldo har enligt Marcas uppgifter tionde högst lön på tio miljoner euro.

Att höja lönen så markant skulle vara en enorm uppoffring för klubben särskilt med tanke på de nya skatteregler som innebär att klubben kommer att få betala 52 procent i skatt på lönen istället för nuvarande 24 procent.

Malena Johansson - eurosport.se

Kommentarsfunktionen inte tillgänglig här