mourinho - Resmi Siteden Alınmıştır
 
Fotboll > La Liga

Mourinho sågar Guldbollen: Cristiano är bättre än Messi

Mourinho sågar Guldbollen: Cristiano är bättre än Messi

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 03/08/2012 kl 17:52
Mourinho kritiserar sättet som vinnaren av den internationella Guldbollen, Ballon d'Or, tas ut. Och menar att Cristiano Ronaldo borde vinna den i år. "Enligt mig är Cristiano bättre", säger Mourinho
 

Det är ett tag tills France Footballs och Fifas guldboll ska delas ut, men José Mourinho sätter redan nu igång diskussionen.

Enligt tränaren är hans egen spelare Cristiano Ronaldo mer lämpad än den ständige antagonisten Lionel Messi.

- Förra säsongen gjorde Messi fler mål, men han vann cupen. Cristiano gjorde färre mål men han blev spansk mästare. Med sitt land var han väldigt stark och tog sig till semifinal i EM. Alltså, enligt mig, är Cristiano bättre, säger Mourinho enligt AFP.

Portugisen är inte nöjd med vilka kriterier som brukar ligga bakom utnämningen.

- Just nu, sett till vad som sägs, säger man att Ballon d'Or ska belöna en karriär eller alltid samma spelare eftersom alla anser honom vara bäst. Fotbollen är en kollektiv sport, det viktigaste är att laget vinner. Och Ballon d'Or borde gå till, enligt, mig en spelare i ett lag som har vunnit någonting betydelsefullt.

Och i år är det spelare i tre lag som borde vara aktuella, enligt Mourinho.

- Vem har vunnit de viktigaste sakerna? Chelsea, som har vunnit Champions League, real Madrid, som har vunnit den svåraste ligan, och Manchester City, som har vunnit den kanske mest mediala ligan, eftersom det är en fantastisk liga att spela. Så säg inte att det är en spelare som inte har vunnit något som får Ballon d'Or, även om det är en mycket bra spelare.

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×