Eurosport
 Bundesliga = fotbollsfestTitta nu 
 
 
Fotboll - La Liga

Decimerat Barcelona föll - Real Madrid mästare i supercupen

Real Madrid2 - 1FC Barcelona

Real Madrid är spanska supercupmästare efter att ha slagit Barcelona i en jämn och chansrik tillställning på Santiago Bernabeu. Barcelona kämpade tappert, trots att Adriano utvisades tidigt i matchen, men det räckte inte till seger denna gång. Real Madrid vann matchen rättvist med 2-1 (totalt 4-4).

 
Barcelona föll  - Fotboll - La LigaAFP
 

Den första halvleken präglades av fartfyllt spel och ett antal heta målchanser för huvudstadslaget. Redan efter 20 minuter stod det 2-0 efter mål av Gonzalo Higuaìn och Cristiano Ronaldo. Real Madrid hade dessutom bud på fler mål, men Victor Valdes storspelade i Barcelonas mål och höll siffrorna nere denna kväll.

Stor målsumpare för kvällen blev Gonzalo Higuaìn, som hade flera heta lägen att göra mål på. Istället lyckades Barcelona att reducera till 2-1 i slutet av den första halvleken efter en vackert slagen frispark av Lionel Messi. Det skapade nerv i matchen.

I den andra halvleken var spelet mer tillknäppt och fysiskt, vilket också ledde till färre målchanser och mer kamp. Barcelona tryckte trots detta på för ett kvitteringsmål, men katalanerna räckte inte till denna afton. Real Madrid försvarade sin ledning.

2-1 stod sig till slutsignalen, och det innebär att José Mourinho för första gången lyckades med att leda Real Madrid till seger mot FC Barcelona under ordinarie matchtid.

Siamak Jalali – eurosport.se

Eurosport
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil