Messi y Ronaldo disputan un balón dividido durante un Clásico - Eurosport
 
Artikel
kommentarer
Fotboll > La Liga

Ronaldo räddade Real Madrid i ett sagolikt El Clásico

Ronaldo räddade Real Madrid i ett sagolikt El Clásico

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 07/10/2012 kl 22:25
Ett ljuvligt frisparksmål av Lionel Messi höll på att "avgöra" ligan redan i omgång 7. Men Cristiano Ronaldo fick det sista ordet och kvitterade till 2-2 i ett makalöst El Clásico.

Real Madrid var hela åtta poäng efter Barcelona och hade därför kniven mot strupen inför det 222:a El Clásico-mötet på Camp Nou. Derbyt skulle bli ett av de bästa som spelats, och frågan om vem som är den bäste spelaren mellan Lionel Messi och Cristiano Ronaldo skulle inte bli lättare att avgöra efter två mål vardera.

Real inledde måstematchen på allra bästa sätt när de på Barcelona-manér stod för en vacker upprullning av försvaret. Mesut Özil och Mercelo kombinerade snyggt på högerkanten innan bollen letade sig in till Karim Benzema som vände upp. Med ett perfekt instick till Ronaldo gav han portugisen tid att skjuta - stenhårt in vid Victor Valdés första stolpe.

RONALDO HISTORISK

Målet kom i den 23:e minuten och gjorde Ronaldo historisk, som den förste spelaren att göra mål i sex raka El Clásico.

Bara minuter senare borde Real ha gjort 2-0. Ett virrigt Barca-försvar - som saknade det ordinarie mittbacksparet Carles Puyol och Gerard Pique - tappade markering på Benzema som sköt ett studsande skott från straffpunkten. Bollen träffade stolpen och på returen missade Angel Di Maria öppet mål. Ett Real-mål hängde i luften.

MESSI VÄNDE - MED TUR OCH SKICKLIGHET

Men som en blixt från klar himmel kvitterade Lionel Messi i den 31:a minuten. Pepe missbedömde en höjdboll och serverade olyckligt Messi ett öppet läge med Iker Casillas. Det var 1-1 i paus, men den högoktaniga underhållningen skulle fortsätta i andra.

Med drygt en halvtimme kvar att spela fick Barcelona frispark. Messi steppade fram och slog till bollen perfekt över muren och in i det första krysset, otagbart för Casillas.

Där och då var Barcelona elva poäng före Real och resultatet hade i princip "avgjort" ligan.

MONTOYA NÄRA ATT BLI OSANNOLIK HJÄLTE

Men Ronaldo klev fram på nytt och räddade fjolårsmästarnas drömmar om guld. Sami Khedira bröt ett uppspel och lämnade bollen till Özil. Tysken uppfattade Ronaldos löpning och passningen var perfekt bakom Barcas backlinje. Fri med Valdés placerade portugisen behärskat in sitt andra mål för kvällen.

Det var dock Barcelona som var närmast att vinna. Martin Montoya, som byttes in när Dani Alves skadade låret, sköt i ribban och Pedro missade ett gyllene läge i den sista övertidsminuten.

Lennart Sandahl - eurosport.se

 

kommentarer