jose mourinho, pepe - Reuters
 
Fotboll > La Liga

Mourinho vill ha timeout: "Skulle göra fotbollen bättre"

Mourinho vill ha timeout: "Skulle göra fotbollen bättre"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 04/10/2012 kl 17:56
Förmågan att motivera spelare brukar nämnas som en av José Mourinhos främsta tränaregenskaper. Nu vill Real Madrid-bossen ge sig själv mer utrymme. Portugisen föreslår timeout i fotboll. "Jag tror att det skulle göra fotbollen bättre", säger han.
 

Mourinho vill att tränarna ska få ett större inflytande under matcherna och hämtar inspiration från amerikanska sporter som basket och baseball.

- Jag tror att det skulle göra fotbollen bättre. Det skulle ge tränarna tillfälle att ha kontakt med spelarna under en match, säger han till CNN.

- Du skulle kunna få en minut som i amerikanska sporter. Det skulle vara en lösning, eller ge oss tillåtelse att gå runt fritt vid sidlinjen.

Mourinho är en känd provokatör i fotbollsvärlden. Men han är också en inspiratör och har inte sällan försvarats av sina spelare. I intervjun med CNN berättar "The Special One" om sina halvtidssnack.

- Ibland är de spontana. Ibland tänker jag inte alls och ibland har jag inte tid att tänka. Men de flesta gångerna förbereder jag mig, såklart, säger Real Madrid-bossen.

- Även under matcherna, när det återstår tio minuter av första halvlek, förbereder jag mig själv för halvtidspausen för det är där jag kan påverka mer än med själva analysen.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×