Real Madrid's coach Jose Mourinho reacts before their Spanish first division soccer match against Getafe at Coliseum Alfonso Perez stadium in Getafe, near Madrid, August 26, 2012 (Reuters) - Reuters
 
Fotboll > La Liga

Mourinho: "Inget annat lag i världen hade slutat topp 2 här"

Mourinho: "Inget annat lag i världen hade slutat topp 2 här"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 06/09/2012 kl 20:05
För två år sedan lämnade demoncoachen José Mourinho Inter för Real Madrid. Nu avslöjar han varför.
 

I maj 2010 förde José Mourinho Inter till seger i Champions League efter finalseger mot Bayern München. 2-0-segern fullbordade en fenomenal säsong där Mourinhos Inter förutom CL också vann Serie A och den italienska cupen.

Bara en vecka efter den bärgade trippeln presenterades portugisen som Real Madrids nye tränare. Nu avslöjar han att huvudanledningen till att han inte kunde tacka nej till den spanska huvudstadsklubben var möjligheten att utmana Barcelona.

- Livet må vara lättare i andra ligor, vilken liga som helst där du inte går upp mot Barcelona är lättare. Barça är huvudanledningen till att Madrid är där de är nu, de satte ribban väldigt högt, säger Mourinho till AS.

- Och det är exakt därför jag valde att komma till Real Madrid. Det är inte lätt att utmana Barcelona, det är väldigt svårt att göra succé i den här ligan.

Mourinho menar att rivaliteten konkurrenterna emellan sporrar båda lagen.

- Det är Barcelona och Real Madrid vi pratar om. Ta vilket lag som helst i världen och de hade inte slutat topp två i La Liga.

- Rivaliteten mellan Madrid och Barcelona är en välsignelse för fotbollen. Jag har inga siffror men jag är säker på att den spanska supercupfinalen följdes av fler människor än många Champions League-matcher förra säsongen.

Real Madrid vann supercupfinalen för en vecka sedan. Dubbelmötet mot Barcelona slutade 4-4, men Mourinhos mannar gjorde fler bortamål.

Nästa "El Clásico" mellan Real Madrid och Barcelona är ligamatchen i Barcelona den 7 oktober.

Jens Dahlkvist - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×