FOOTBALL - 2012/2013 - Real Madrid - Celta Vigo - real celebrates - AFP
 
Fotboll > La Liga

Drömmål av Higuain gav Real segern - Ronaldo punkterade

Drömmål av Higuain gav Real segern - Ronaldo punkterade

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 20/10/2012 kl 20:14
Real Madrid tog planenligt tre poäng hemma mot nykomlingen Celta Vigo. Även om bortalaget var långt i från att skrälla så lämnade Real Madrids spel mycket i övrigt att önska. Matchen slutade 2-0 efter drömmål av Gonzalo Higuaín och straffmål av Cristiano Ronaldo.
 

Hemmalaget startade starkt och körde över nykomlingen Celta Vigo under matchens tio första minuter - i den elfte kom ledningsmålet. Gonzalo Higuaín tog sig fram längs vänsterkanten och slog in en boll som först såg ut att vara menat som ett inlägg. Inlägget blev mer som ett skott som letade sig in i Celta-målvakten Sergio Álvares bortre kryss. Det är oklart vad argentinarens intention var. Målet var dock väldigt snyggt.

Efter målet tightade Celta ihop försvaret och stod bra i utgångspositionerna. Spelet gick i stå för hemmalaget som inte hittade rätt med passningarna.

I den andra halvleken startade Celta optimistiskt och gjorde ett par offensiva byten för att försöka få till en kvittering. Bortalaget kom dock inte närmare än ett par halvchanser. Real Madrids spel övertygande inte heller i den andra halvleken men de tre poängen skulle säkras när hemmalaget fick straff efter 66 minuter.

Mesut Özil tog emot en passning i straffområdet och skarvade sig in fint förbi Roberto Lago och drogs ner av densamme. En korrekt dömd straffspark av domare Carlos Gómez. Cristiano Ronaldo satte straffen säkert lågt och hårt placerat ute vid vänsterstolpen. Sergio Álvarez var chanslös när han gick åt det andra hållet.

Ola Myhrman - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×