Lionel Messi (Reuters) - Reuters
 
Fotboll > La Liga

Grinig Messi ur slag - men Xavi räddade Barça mot bottenlaget

Grinig Messi ur slag - men Xavi räddade Barça mot bottenlaget

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 23/09/2012 kl 00:03
Lionel Messi tjafsade med både med- och motståndare och gick mållös. Då klev Xavi fram och räddade Barcelona undan hemmafiasko mot Granada.
 

Barcelona är alltjämt fullpoängare i den spanska ligan. Men segern hemma mot Granada på lördagskvällen bärgades först efter ett mindra drama. De andalusiska gästerna höll storfavoriten stången i 86 minuter. Först då slog Xavi - inhoppare för dagen - till och avgjorde matchen med ett skott som gick in via ribban.

Fullträffen tillkom efter ett massivt Barcelona-tryck i den andra halvleken. Cesc Fábregas brände ett jätteläge i 77:e minuten när hans skott - via storspelande målvakten Toño - gick strax utanför.

Ett ännu bättre läge hade Xavi minuten senare. Men mittfältaren fick vänta ett tag på att ikläda sig matchhjälterollen då Toño återigen briljerade med en reflexparad.

Men även Granada hade chansen att avgöra. I 84:e minuten lyckades Fabio Orellana trassla sig till ett friläge. Anfallaren var solo mot Victor Valdes men avslutade taffligt - rakt på Barçakeepern.

GRINIG MESSI
I matchens sista stopptidssekunder skrevs slutresultatet till 2-0 efter att Granadaförsvararen Borja Goméz styrt in Lionel Messis skott i egen kasse. Förutom förarbetet till 2-0-målet var kvällen inte Lionel Messis. Skytteligaledaren var på dåligt humör och den normalt så lugne argentinaren gestikulerade irriterat mot lagkamraten David Villa efter en bortslagen passning i den första halvleken.

I den andra akten fortsatte Messi visa sin griniga sida. Men nu var det mest Granadaförsvarare som fick smaka på 25-åringens slev.

FULL POTT
Barcelona har inlett La Liga med fem raka segrar och toppar följaktligen tabellen. Tvåan Malaga är fem poäng efter, men har en match mindre spelad. Ärkerivalen Real Madrid parkerar på 14:e plats och spelar sin femte match först på söndagen - borta mot Rayo Vallecano.

Jens Dahlkvist - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×