Falcao (Reuters) - Reuters
 
Fotboll > La Liga

"Sälja Falcao löser alla problem"

"Sälja Falcao löser alla problem"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 10/10/2012 kl 09:14
Skuldtyngda Atletico Madrid öppnar för att sälja anfallsstjärnan Radamel Falcao. "60 miljoner euro skulle lösa alla Atleticos ekonomiska problem", säger general manager Miguel Angel Gil Marin till Cope Radio enligt goal.com.
 

Klubbarna rapporteras stå på kö för att värva colombianen. Manchester City, Chelsea och även värsta rivalen Real Madrid ryktas vara bland de intresserade. Med smakar det så kostar det. Falcao har en utköpningsklausul på 60 miljoner euro, motsvarande 515 miljoner kronor.

Atletico Madrids general manager Marin förklarar att klubben inte kan behålla sitt nuvarande lag om inte Falcao och hans höga lönepost försvinner. Men en försäljning blir aktuell först i sommar.

- Jag kan dock säkert säga att han stannar hos oss resten av säsongen. Inte bara han kommer att stanna, det kommer även andra spelare göra som tränaren vill ha kvar, säger Marin.

- Det finns 50 klubbar i Europa som har mer inkomst än vad vi har. Om vi säljer Falcao för 60 miljoner euro skulle det täcka våra skulder.

Marin tror inte att Real Madrid har råd att värva anfallaren.

- Om Atletico inte når Champions League och inte kan möta hans lönekrav, så tror jag inte att Real Madrid kan det heller.

Falcao har gjort 8 mål i La Liga och delar skytteligaledningen med Cristiano Ronaldo och Lionel Messi.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×