Fotboll > La Liga

Abidal: "Jag vill återvända"


Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 28/12/2012 kl 15:30
Abidal: "Jag vill återvända"Eric Abidal arbetar hårt för att återvända efter levertransplantationen. Fransmannen har börjat träna igen och vill göra en comeback. "Jag funderade aldrig på att sluta, eftersom fotbollen är mitt liv", säger Abidal till spanska TV3.
 

Eric Abidal har börjat träna med Barcelona igen efter levertransplantationen i april. Abidal har inte spelat med de spanska ligaledarna sedan den 26 februari. Nu vill fransmannen återvända.

- Jag vill återvända. Det har varit svårt ibland när jag gått upp på morgnarna, men bit för bit har jag börjat träna med målet på en återkomst. Jag har aldrig tänkt sluta spela, eftersom fotbollen är mitt liv, säger Abidal i en intervju med spanska TV3.

Ytterbacken berättar om den hårda vägen tillbaka, och hur han inte vill ses som något exempel efter att ha överkommit sina svårigheter.

- När jag kände mig bra fick jag varje dag göra tråkiga övningar för att se vad jag klarade av. En fotbollsspelare utan boll är ingen spelare. Den dagen jag började spela med bollen visste jag att vägen tillbaka var lite kortare.

- Men jag gör inte det jag gör för att ses som ett exempel. Jag gör det för att jag måste göra det och för att det är min mentalitet.

För några veckor sedan fick Barcelonas tränare Tito Vilanova beskedet att hans cancer kommit tillbaka. Abidal säger att han på grund av deras liknande problem känner en speciell samhörighet med sin tränare.

- När tränaren berättade för mig att jag skulle vänta så länge det krävdes symboliserade det hur alla i klubben ville ha mig tillbaka. Jag har upplevt liknande saker som Tito och jag föreställer mig att vi tänker och ser saker och ting annorlunda än andra.

Jimmy Ewertsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×