Zlatan Ibrahimovic varnad av Mark Clattenburg, Sverige mot Finland - Scanpix
 
Fotboll > Kval till EM 2012

Spelarna: "Helt fel att varna Zlatan"

Spelarna: "Helt fel att varna Zlatan"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 08/10/2011 kl 10:41
HELSINGFORS. Ett gult kort som stoppar Zlatan Ibrahimovic mot Holland. Efter matchen riktade de svenska spelarna kritik mot den engelske domaren Mark Clattenburg. "Han var lite känslig idag", säger Martin Olsson.
 

Med ett par minuter kvar av den första halvleken jagade Zlatan Ibrahimovic bollen och den finländske backen Niklas Moisander. Det slutade med Moisander gick i backen och Zlatan fick gult kort. Ett gult kort som innebär att Zlatan är avstängd när EM-kvalet ska avgöras hemma mot Holland på tisdag.

- Ingenting man är glad över. Men domaren kom fram efteråt och bad om ursäkt för att han gjorde fel. Men vad ska man göra, gjort är gjort. Jag tror på grabbarna ändå, säger Ibrahimovic.

Den svenske lagkaptenen riktade ingen kritik mot domaren Mark Clattenburg, men flera svenska spelare menade att det inte var varning.

- Jag har haft honom tidigare i England. Han gillar att ge gula kort. Han ger bort dem onödigt. Han var lite känslig idag, säger Martin Olsson.

Sebastian Larsson tycker inte heller att varningen var riktig.

- Som jag såg det så fastnade den finländske spelaren med foten i marken. Men jag har inte sett det på tv heller, säger han.

Nu tvingas Sverige ta sig an ett av världens bästa landslag utan sin största stjärna.

- Det är klart att det är ett avbräck. Zlatan är vår bästa spelare. Jag hoppas att det finns andra som kan fylla lyckan, säger Andreas Isaksson.

Sedan tidigare har Alexander Gerndt lämnat återbud. Förbundskapten saknar alltså två forwards ur den ursprungliga truppen och därmed en del att fundera över.

- Det är mycket huvudbry. Men det är det alltid, säger han.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×