Alexander Kacaniklic Liverpool - nu i Fulham - Scanpix
 
Fotboll

Debut för Kacaniklic: "Kändes stort"

Debut för Kacaniklic: "Kändes stort"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 16/08/2012 kl 07:46
Han har inte ens spelat i U21-landslaget. Men på onsdagen gjorde Alexander Kacaniklic debut i A-landslaget i den historiska sista landskampen på Råsunda. "Det är klart att det kändes stort", säger han till eurosport.se.
 

Alexander Kacaniklic är inget känt namn för den breda svenska fotbollspubliken. Redan som 16-åring lämnade han Helsingborg för att bli ungdomsproffs i Liverpool. Därifrån har resan gått till Fulham via Watford.

Framgångarna i England har uppmärksammats - han gjorde debut i Premier League den 30 mars i år - och när skador stoppade Emir Bajrami från spel mot Brasilien fick 19-åringen chansen att komma med i truppen. Han satt på bänken från start, men i den 64:e minuten bytte han av Christian Wilhelmsson.

- Det var riktigt roligt att få göra debut. Speciellt mot Brasilien och sista matchen på Råsunda. Men tyvärr blir det 3-0. Det var bara roligt att få göra debut. Kom in, spelade 30 minuter. Jag hade inte bollen så mycket och tappade någon enkel boll, men som sagt det var roligt att få komma in, säger han.

Vad fick du för order när du byttes in?
- De bara sa till mig, "gå in och ha kul, gå in och gör det du gör i klubblaget och njut av debuten."

Hur var det?
- Det är klart att det kändes stort, att spela för det svenska landslaget. Det är ju det man alltid har drömt om. Så det var bara roligt.

Under sin tid på planen fick vänstermittfältaren se Alexandre Pato göra två mål och fastställa slutresultatet till 0-3.

- Jag tycker ändå att vi gör det bra. Vi tappar lite mycket boll kanske, men sedan möter vi också ett lag som Brasilien.

Kacaniklic fick mest jaga boll i defensiven, men ett bra läge dök upp när han fick bollen i straffområdet.
- Där skulle jag spela bak den till Anders (Svensson), men det var en dålig boll och så bröt de den.

Trots den missen lär Alexander Kacaniklic minnas dagen då Råsunda sa farväl till landslaget för alltid. Det var dagen då han sa hej till landslaget för första gången.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×