MALMÖ 2012-09-10 Fotbollslandslagets förbundskapten Erik Hamrén under måndagens träning på Swedbank Stadion i Malmö. I morgon spelar de svenska fotbollsherrarna VM-kvalmatch mot Kazakstan. - Scanpix
 
Fotboll

Hamrén: Ni och vi måste ha tålamod

Hamrén: Ni och vi måste ha tålamod

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 10/09/2012 kl 14:11
MALMÖ. En match Sverige bara ska vinna. Men förbundskapten Erik Hamrén varnar för att ha förväntningar på en lätt resa mot Kazakstan. "Det kan krävas tålamod", säger han.
 

Sista träningen är avklarad. Sveriges resa mot Brasilien startar på tisdagen på Swedbank Stadion i Malmö där Kazakstan står för motståndet.

- Uppladdningen känns bra. De är sugna. Jag hoppas att vi ska kunna få se en bra prestation imorgon. Ju bättre prestation desto större chans att vinna, säger förbundskapten Erik Hamrén.
 
Den sista träningen handlade mycket om att få upp tempot i fötter och i passningsspel. För det är med tempo de blågula kan slå tillbaka en motståndare som kommer hit för att uppträda försiktigt och ta vara på de få chanser som bjuds.

- Ska vi slå Kazakstan måste vi göra en bra match helt enkelt. Det såg ni som såg dem mot Irland eller ni som har följt dem tidigare vet hur de är. Det krävs att vi har tempo i vårt spel. Att vi spelar i likhet med matchen mot Kina där vi satte igång med bra fart direkt, vi flyttade boll, många vill ha boll, att vi kan komma in mellan dem och att vi kan komma in bakom dem, säger förbundskaptenen.
 
Sverige är rankat som världens 18:e bästa landslag, Kazakstan som 142, efter länder som Grenada, Kaledonien och Turkmenistan för att nämna några. Det låter med andra ord som om det bör, och kan bli, ett målkalas för blågult. Men Kazakstan visade i hemmamötet med Irland att de kan hota lag som är betydligt bättre och Erik Hamrén varnar för att ha för höga förväntningar på resultatet.

- Vi måste räkna med och det får ni räkna med också, att det kan ta tid. Det kan krävas tålamod. Jag hoppas att vi ska få en snabb utdelning. Men det kan vara att vi får vänta länge. Kan vara som för Irland att vi hamnar i underläge, men att det gäller att jobba på, säger förbundskaptenen och fortsätter:

- Oavsett om vi tar ledningen tidigt eller om vi hamnar i underläge eller om det står 0-0 länge, att vi kör på det vi ska så kan vi förr eller senare få utdelning.
 
Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×