Sweden national player Andreas Granqvist - Reuters
 
Fotboll

Granqvist om Lazio: "Hoppas att det löser sig"

Granqvist om Lazio: "Hoppas att det löser sig"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 14/08/2012 kl 12:41
När det tycktes klart sprack allting, men Andreas Granqvist har inte gett upp tanken på att spela i Lazio. "Jag hoppas för egen del att det löser sig", säger han till eurosport.se.
 

Flytten till Genoa har betytt ett rejält lyft för Andreas Granqvist. Efter EM var han aktuell för spel i ryska storklubben Zenit St Petersburg och trodde själv att allting var mer eller mindre klart. I sista stund sprack dock övergången. Sedan dess har han kopplats samman med såväl Juventus som Milan, men det är Lazio som har legat på hårdast. Ännu en gång tycktes en övergång vara klar. Den här gången backade dock Genoa ur.

- Ja, det är en lång historia. Vi får se vad som händer där. Jag hoppas väl för egen del att det löser sig med Lazio. Det är en stor möjlighet för mig att få komma till ett topplag i Italien som spelar i Europa varje år. Samtidigt trivs jag väldigt bra i Genoa och känner Genoa att jag är väldigt viktig för dem och vill ha kvar mig så respekterar jag mitt kontrakt.

Är du besviken, för det tycktes ju som om det var klart?

- Besviken och besviken. Det är klart att jag kände att det var en stor möjlighet för mig att komma till ett bra lag i Italien. Men jag har förståelse för vad Genoa säger. Det är som du säger, från vissa dagar har jag varit klar och andra dagarna har det inte varit klart. Så det har varit lite turbulent de senaste dagarna.

Det var presidenten som svängde helt, eller?

- Det var lite olika. Det har handlat lite om övergångssummor och annat som de har velat ha igenom. Sedan på senare dagar har tränaren sagt att han inte vill släppa mig och det får man ju se positivt på, att tränaren tycker att jag betyder mycket för laget.

Granqvist har tre år kvar på sitt kontrakt med Genoa och nu är frågan om de båda klubbarna kan komma överens. Ännu tycks det inte vara kört i alla fall.

- Ska jag vara ärlig så vet jag inte helt hundra, men jag tror att de har lite kontakt här i dagarna. Lazio vill lösa det här, sedan får man se om Genoa vill det.

Hur är det när allt det här pågår över skallen på dig?

- Det har varit lite turbulent de senaste veckorna. Som sagt, ena dagen har det varit klart och nästa inte. Det är klart att man blir påverkad. Men nu är det skönt att komma till Sverige och fokusera på landskampen helt och hållet och bara kunna släppa det.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×