Eurosport
 Snooker-VMTitta nu 
 
 
Fotboll

38-årige Giggs blir OS-kapten: "Otroligt stolt"

Åldermannen Ryan Giggs har utnämnts till kapten för Storbritanniens historiska lag till OS-fotbollen."Ryan kommer få gruppens respekt och han har redan vår", säger förbundskaptenen.

 
Giggs blir OS-kapten - FotbollPA Photos
 

i OS-fotbollen ställer Storbritannien upp som ett lag - för första gången på ett halvt sekel. Och på söndagen meddelade förbundskaptenen Stuart Pearce vem som får hedersuppdraget som lagkapten.

- Ryan Giggs blir lagkapten för gruppen, säger Pearce till Sky Sports.

38-årige Giggs är en av tre tillåtna överåriga spelare i truppen och för Pearce var valet självklart, trots att goda alternativ fanns.

- Jag anser att han var den kapten i gruppen som stack ut. I gruppen har vi även Wales kapten Aaron Ramsey, Micah Richards spm varit kapten i Manchester City och Craig Bellamy (de två andra överåriga spelarna) som varit med länge. Plus en eller två andra kandidater.

"EN OTROLIG ÄRA"

Giggs som vunnit tolv Premier League-titlar, fem FA-cup-titlar och två Champoions League, var givetvis stolt över beskedet.

- Självklart är det en stor ära att vara med i OS. Stuart gav kaptensbindeln till mig, vilket är ännu bättre och jag ser verkligen fram emot turneringen.

- Det är en unik erfarenhet och något som jag verkligen ville vara med på när jag fick chansen.

Storbritannien inleder OS-turneringen den 26 juli mot Senegal.

Lennart Sandahl - eurosport.se

Eurosport@lellesandahl
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil