Alexander Gerndt & Ola Toivonen - Scanpix
 
Fotboll

Gerndt uttagen igen: "Sportsliga grunder"

Gerndt uttagen igen: "Sportsliga grunder"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 07/08/2012 kl 21:23
Alexander Gerndt är tillbaka i landslaget. Olof Mellberg har slutat för gott. Det beskedet gav Erik Hamrén på tisdagen.
 

En nostalgitripp visst, men när Sverige möter Brasilien på Råsunda den 15 augusti börjar marschen mot VM som spelas i just Brasilien 2014. EM-slutspelet är historia. Den 11 september inleder Erik Hamréns landslag VM-kvalet mot Kazakstan på Swedbank Stadion i Malmö, men om en dryg vecka är det alltså dags för den första matchen efter EM.

På tisdagen presenterade Hamrén truppen till den sista landskampen på Råsunda och den stora snackisen var Alexander Gerndt som är tillbaka i landslaget för första gången sedan han stängdes av från landslagsspel av Svenska Fotbollförbundet i samband med den misshandelsdom han fick i 13 december 2011. En avstängning som hävdes i maj i år.

- Jag tar det som med de andra. Det är sportsliga grunder. Han var ju tillgänglig redan innan EM så det är inget annorlunda än de andra spelarna, säger Erik Hamrén om beslutet.

En spelare som inte kommer tillbaka i landslaget är Olof Mellberg. Mittbacken slutar i blågult och Erik Hamrén har inte försökt övertala veteranen att fortsätta.

- Nej, det har jag inte. Det var ju 99 procent efter EM där, sista matchen. När jag har pratat med honom nu så är det definitivt, säger förbundskaptenen.

Sedan EM har Zlatan Ibrahimovic bytt klubb och för första gången kommenterade Erik Hamrén flytten från Milan till Paris Saint Germain.

- De tar ju besluten utifrån vad som är bäst för dem. Vad som är bäst för spelarna är oftast bäst för landslaget. Så jag ser inga problem, jag ser det positivt. Jag pratade med honom och han ser det positivt också. Jag får väl möjlighet att prata lite mer med honom nu när vi träffas. Det är ju en stor satsning de gör där så det är spännande, säger Hamrén.

Värt att notera i övrigt är att skadade Martin Olsson och Johan Elmander saknas och att Marcus Berg samt Oscar Wendt är tillbaka i landslaget.

Hela den svenska truppen.

Målvakter: Andreas Isaksson, Johan Wiland.

Försvarare: Mikael Antonsson, Andreas Granqvist, Mikael Lustig, Jonas Olsson, Behrang Safari, Oscar Wendt.

Mittfältare/Anfallare: Emir Bajrami, Marcus Berg, Rasmus Elm, Alexander Gerndt, Samuel Holmén, Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström, Sebastian Larsson, Anders Svensson, Ola Toivonen, Pontus Wernbloom, Christian Wilhelmsson.

Brasiliens trupp.

Gabriel (mv) - Milan
Neto (mv) - Fiorentina
Renan Ribeiro (mv) - Atlético Mineiro
Alexandre Pato - Milan
Alex Sandro - Porto
Bruno Uvini - São Paulo
Daniel Alves - Barcelona
Danilo - Porto
David Luiz - Chelsea
Dedé - Vasco
Hulk - Porto
Jonas - Valência
Juan - Internazionale
Leandro Damião - Internacional
Lucas - São Paulo
Neymar - Santos
Oscar - Internacional
Paulo Henrique Ganso - Santos
Paulinho - Conrinthians
Rafael - Manchester United
Ramires - Chelsea
Rômulo - Vasc
Sandro - Tottenham
Thiago Silva - PSG

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×