Eurosport

Fotbollsfest i mars

U21-landskamp: Sverige - Tjeckien

6 timmar sedan

VM-kval, Europa League, Champions League för damer, Bundesliga och Major Laegue Soccer-premiär. Mars blir en väldigt stark fotbollsmånad.

Sverige jagar tre blytunga poäng hemma mot Vitryssland, Lasse Lagerbäck gör debut som norsk förbundskapten och heta svenska U21-landslaget vässar formen inför kommande EM i sommar. Landslagshelgen i Discovery Networks kanaler är massiv och startar med en gäststjärna i studion.

Henok Goitom är tillbaka i Allsvenskan och gästar Jonas Karlssons studio i Eurosport 1 under fredagskvällen för att analysera och snacka kring Italien-Albanien, Spanien-Israel och inte minst det svenska U21-landslaget som träningsspelar mot Serbien i Marbella.

På lördag springer de äldre blågula herrarna ut på Friends Arena för att ta sig an Vitryssland i VM-kvalet. Efter en godkänd höst jagar Emil Forsberg, Marcus Berg och de andra mål och framförallt tre poäng innan elddopet Frankrike väntar i juni.

Matchen startar 18.00 i Kanal 5 men Karin Frick, Kim Källström, Simon Bank och Hasse Backe kör igång studiosnacket redan 17.00. Matchen kommenteras av Niklas Jarelind och Anders Svensson och reporter på plats är Jonas Karlsson.

På söndag går VM-kvalet vidare med bland annat England-Litauen i Kanal 9 och senare Lasse Lagerbäcks debut som norsk förbundskapten borta mot Nordirland – även den i Kanal 9. I studion finns Kim Källström som ska analysera sin förre förbundskaptens första kamp med Norge.

De späckade landslagsdagarna avslutas måndag kväll med U21-landslagets andra träningsmatch på Marbella, nu mot Tjeckien. Matchen visas kl 18.00 på Eurosport 1.

Discovery Networks Sweden har sedan tidigare förvärvat rättigheterna till U21-EM i Polen i sommar som kommer att sändas i Kanal 5 och Eurosport 1.

Fredag 24 mars
18.00 Turkiet-Finland (Eurosport 1) med Markus Sjöman
18.00 Georgien-Serbien (Eurosport 2) med Marcus Bühlund
20.00 Studio (Eurosport 1) med Jonas Karlsson, Hasse Backe, Henok Goitom och Siavoush Fallahi
20.45 Italien-Albanien (Kanal 9) med Niklas Jarelind och Anders Svensson
20.45 Spanien-Israel (Eurosport 1) med Christopher Kviborg och Johan Arneng
20.45 Sverige-Serbien U21 (Eurosport 2) med Markus Sjöman

Lördag 25 mars
17.00 Studio (Kanal 5) med Karin Frick, Kim Källström, Hasse Backe och Simon Bank
18.00 Sverige-Vitryssland (Kanal 5) med Niklas Jarelind och Anders Svensson
20.45 Bulgarien-Nederländerna (Kanal 9) med Christopher Kviborg och Johan Arneng
20.45 Portugal-Ungern Sjöman (Eurosport 2) med Markus Sjöman

Söndag 26 mars
17.30 Studio (Kanal 9) med Karin Frick, Kim Källström och Hasse Backe
18.00 England-Litauen (Kanal 9) med Niklas Jarelind
18.00 Azerbajdzjan-Tyskland (Eurosport 1) med Markus Sjöman
20.45 Nordirland-Norge (Kanal 9) med Christopher Kviborg och Johan Arneng
20.45 Rumänien-Danmark (Eurosport 1) med Marcus Bühlund

Måndag 27 mars
18.00 Sverige-Tjeckien U21 (Eurosport 1) med Christopher Kviborg och Johan Arneng

--------------------------------------

I damernas Champions League är vi framme vid kvartsfinaler och 23 mars direktsänds första matchen mellan Wolfsburg och Lyon. Regerande mästarna Lyon är det näst mest framgångsrika laget i turneringens historia med tre titlar och tillsammans med fjolårsfinalisten Wolfsburg har de vunnit fem av de sex senaste upplagorna så det här är ett riktigt toppmöte. I finalen förra året krävdes det straffar för att skilja lagen åt efter full tid och förlängning. I bägge lagen hittar vi svenska landslagsprofiler: mittfältsmotorn Caroline Seger i Lyon och backstjärnan Nilla Fischer i Wolfsburg.

I mars är det premiär för en ny säsong i nordamerikanska Major League Soccer. Regerande mästare från den 21:a säsongen är Seattle Sounders som tog hem titeln MLS Cup efter final mot Toronto FC. Matchen slutade 0-0 efter full tid och förlängning och Seattle vann straffläggningen med 5-4. Det var bägge lagens första final och matchen sågs av 36 045 åskådare på plats på BMO Field i Toronto. Grundserien vanns av Dallas FC som därmed tog hem Supporter’s Shield. Major League Soccer är som vanligt uppdelad i Eastern Conference och Western Conference men i år utökas ligan till 22 lag när Atlanta FC United och Minnestota United tillkommer. Grundserien pågår till oktober då MLS Cup Playoffs tar vid. MLS Cup Final spelas i december. Mesta mästare i MLS Cup är LA Galaxy med fem titlar. De toppar även Supporter’s Shield-statistiken delat med DC United, bägge lagen har fyra titlar där.

Dessutom blir det två landskamper: Tyskland – Schweiz i U20 och Tyskland –Portugal i U21 samt lottning av fortsättningen av Europa League och Champions League.

VM-kval: direkt 24-26 mars på Kanal 5, Kanal 9, Eurosport 1 (HD) och Eurosport 2 (HD) och Dplay.se
Europa League: direkt 9 och 16 mars på Kanal 9, Eurosport 1 (HD), Eurosport 2 (HD) och Dplay.se
Champions League: direkt 23 mars på Eurosport 1 (HD)
Bundesliga: direkt 3-5, 10-12, 17-19 och 31 mars på Eurosport 2 (HD) och Eurosport Player
2. Bundesliga: direkt 6, 13 och 20 mars på Eurosport 2 (HD)
Major League Soccer: direkt 4-5, 12, 18-19 och 25 mars på Eurosport 1 (HD) och Eurosport 2 (HD)
U20-landskamp: direkt 23 mars på Eurosport 2 (HD)
U21-landskamp: direkt 28 mars på Eurosport 2 (HD)
Europa League och Champions League-lottning: direkt 17 mars på Eurosport 1 (HD)

All information med reservation för eventuella ändringar