Andreas Granqvist Olof Mellberg Christian Wilhelmsson - Scanpix
 
Fotboll > EM

Nöjda svenska backar trots dubbla baklängesmål

Nöjda svenska backar trots dubbla baklängesmål

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 31/05/2012 kl 07:44
GÖTEBORG. Två insläppta mål. Den ifrågasatta blågula backlinjen är fortsatt ett frågetecken, men såväl Jonas Olsson som Andreas Granqvist var nöjda efteråt. "Man måste se till nyanser och inte bara till resultatet", säger Olsson.
 

2-0 efter 14 minuters spel. Sverige såg ut att springa ifrån Island fullständigt på Gamla Ullevi, men när matchen var över hade Island gjort två mål och Sveriges segersiffror skrevs till 3-2. Ingen klockren föreställning av en backlinje som har varit rejält ifrågasatt. Reduceringen till 1-2 kom efter ett inlägg från högerkanten när Kolbeinn Sigthórsson tryckte sig in framför Olof Mellberg.

- Vi kunde har varit tajtare kanske, men det är ett bra avslut, säger mittbacken Jonas Olsson.

I slutsekunderna fick Island också in 2-3 efter en hörna, men Olsson menar ändå att försvarsspelet fungerade bra.

- Man måste se nyanser och inte bara se till resultatet. Jag tycker att... Vi vinner matchen och vi spelar bra stora stunder. Försvarsmässigt kändes det bra. Vi släpper egentligen till en enda chans på hela matchen. Och sedan är det en fast situation i 93:e minuten och det är väl sådant som händer. Samtidigt är det väl där de har sina styrkor Island. Inläggsspelet och fasta situationer.

Olssons konkurrent om mittbacksplatsen, Andreas Granqvist, återfanns på högerbacken. Också han var nöjd med såväl lagets insats som sin egen.

- Det känns positivt. Vi spelade bra fotboll första 30 minuterna och sedan blir vi väl lite trötta efterhand. Men det är ändå en bra första match, säger han.

Känner du att du har tagit platsen som högerback nu?
- Svårt att säga. (Mikael) Lustig har gjort det väldigt bra i alla kvalmatcherna innan och jag känner att jag är med och konkurrerar både där och på mittbackssituationen.

Daniel Sjöberg - eurosport.se 

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×