xabi alonso ispanya - Reuters
 
Fotboll > EM

Spanien enkelt till semifinal - Xabi Alonso tvåmålsskytt

Spanien enkelt till semifinal - Xabi Alonso tvåmålsskytt

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 23/06/2012 kl 22:56
Det var aldrig något snack om saken. Xabi Alonsos två mål mot Frankrike tog Spanien till semifinal i EM. Där väntar rivalen Portugal.
 

Xabi Alonso hade inte gjort mål i det spanska landslaget sedan 4-0-vinsten mot Ukraina i VM 2006. Efter sex års måltorka valde han ett bra tillfälle att bryta den.

Efter 19 minuter av kvartsfinalen mot Frankrike skallade han dit ledningsmålet för Spanien. Frankrike hade startat matchen med en relativt hög backlinje och Iniesta hittade in bakom den.

Jordi Alba tog sig ner mot kortlinjen och slog ett inlägg mot den bortre stolpen där Xabi Alonso var helt fri. Det tidiga ledningsmålet var en mardröm för ett redan nederlagstippat Frankrike.

Resten av halvleken kände som en transportsträcka och närmare kvittering än en bra frispark från Cabaye kom inte Frankrike.

I den andra halvleken gjorde Laurent Blanc flera byten och i den 64:e minuten kom Jeremy Menez och Samir Nasri in på planen. Inget hjälpte dock för att få fart på ett franskt landslag som var oerhört bleka och uddlösa.

Inte ens under de sista tio minuterna visade det franska landslaget upp någon vilja eller desperation. Kvitteringsjakten uteblev och Spanien gick mot en enkel seger. På tilläggstid kom också det defenitiva avgörandet.

Pedro blev på sprungen i straffområdet av Réveillère i straffområdet och domare Nicola Rizzoli dömde straff. Xabi Alonso klev fram till straffpunkten och satte dit sitt andra mål för kvällen. Bollen till vänster, Lloris till höger, hej då Frankrike.

I semifinalen väntar Portugal, som slog ut Tjeckien (1-0) i torsdags. Matchen spelas på onsdag.

Oskar Bernövall - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×