KÖPENHAMN 20111112 Jonas Olsson kommenterar gårdagens match mot Danmark som Sverige förlorade med 0-2. - Scanpix
 
Fotboll > EM

Olsson: "De engelska skriverierna betyder ingenting"

Olsson: "De engelska skriverierna betyder ingenting"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 13/06/2012 kl 15:13
KIEV. Jonas Olsson säger att stämningen i laget är så bra den bara kan vara, trots förlusten mot Ukraina och Zlatan Ibrahimovics påstådda utbrott mot både lagkamrater och landslagsledning. "Den är fantastisk. De engelska skriverierna betyder ingenting", säger han till eurosport.se.
 

Efter fyra säsongen i Premier League-klubben West Bromwich Albion känner den svenske mittbacken Jonas Olsson de engelska spelarna väl. Han har dessutom spelat under den engelske förbundskaptenen Roy Hodgson och känner igen likheterna.

- Jag såg bara 30 minuter mot Frankrike men de (England) ställer upp precis som West Bromwich med fokus på ett organiserat försvar, säger Olsson till eurosport.se.

- England är bra på omställningar och fasta situationer. Just fasta situationer är ju något som vi måste göra bättre. Vi har släppt in onödiga mål efter missar i markeringsspelet men jag tror att det handlar om självförtroende. Släpper man in några mål så är man inte lika bekväm längre.

Brittiska medier har skrivit en hel del om den påstådda klyftan i det svenska landslaget och framför allt tagit fasta på Erik Hamréns uttalande om att de svenska spelarna uppträdde fegt i öppningsmatchen mot Ukraina.

- Det betyder ingenting och är inte någonting som vi har behandlat, läst eller pratat om. Stämningen i laget är fantastisk och en av våra stora styrkor.

- Vi var uträknade i kvalet mot Ungern men reste oss på nio. Det är tryggt att veta att vi har den egenskapen.

Olsson kommenterar även att högerbacken Mikael Lustig var den som fick ta emot den hårdaste kritiken efter förlusten i måndags och att de äldre, mer rutinerade spelarna valde att inte kommentera.

- Varje person måste få smälta en förlust på sitt sätt.

Patrik Backström - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×