Fotboll > EM

Imponerande insats av Eriksson


Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 13/06/2012 kl 23:01
Imponerande insats av ErikssonEM-debut med VM-tvåan mot VM-trean. Och två av fotbollsvärldens hetaste rivaler. Äsch, inga problem för Jonas Eriksson. Den svenske domardebutanten gjorde en imponerande insats i Charkiv i kvällen.
 

Holland mot Tyskland har ända sedan 1970-talet var en av de tuffaste utmaningarna en domare kan ställas inför. I EM 1980 var det nära på slagsmål. I VM 1990 var det spottloskor och smockan i luften.

Men sådant behövde inte Jonas Eriksson, 38, bry sig om den här gången. Svensken utnyttjade ett inkast, tidigt i matchen, för att med ett par kraftfulla signaler mota bak den holländske kastaren och markera att han hade full koll.

Och därefter flöt det bara på.

- Alla vi fem i teamet har dömt matcher med stor press på oss förr. Det är alltid press på oss domare, och det gäller bara att kunna hantera det, sade Eriksson till TT inför avresan till EM.

Trots rivaliteten blev känslorna aldrig så heta som temperaturen i Charkiv. Det var först under de sista tio minuterna som Eriksson behövde ta fram sina gula kort.

Bland annat varnades tyske backen Jerome Boateng, som därmed missar gruppavslutningen mot Danmark på söndag.

TT

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×