Euro 2012 England Wayne Rooney Roy Hodgson - PA Photos
 
Fotboll > EM

Hodgson till attack: "Billigt av Fabio Capello"

Hodgson till attack: "Billigt av Fabio Capello"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 28/06/2012 kl 11:11
Fabio Capello sågade Wayne Rooneys landslagsinsats. Nu slår Roy Hodgson tillbaka och säger att det är lågt av Capello.
 

Det tycks som om Fabio Capello och Wayne Rooney är långt ifrån bästa vänner. Sedan Capello lämnat sitt uppdrag gick anfallsstjärnan ut och förklarade att allting var lättare i landslaget nu när man har en engelsman som förbundskapten eftersom alla förstår vad tränaren vill.

Capello slog tillbaka efter EM när han i italiensk radio menade att Rooney aldrig lyckas i landslaget och att det antagligen beror på att han "bara förstår skotska", en pik till att Rooney är bättre i Manchester United under sin skotske manager Sir Alex Ferguson än han är i nationens tjänst.

Nu blandar sig Capellos efterträdare i det hela och Roy Hodgson står såklart på Wayne Rooneys sida.

- Capello har rätt till sin åsikt, men det känns ganska så billigt att skämta om en spelare som är så inställd på att göra bra ifrån sig, säger han till talkSPORT.

Frågetecken finns kring Rooneys uppladdning inför EM då han var på semester i Las Vegas. Dessutom fick han ledigt av Hodgson och slapp spela i träningsmatchen mot Norge. Hodgson försvarar dock sitt beslut och Rooney på samma gång.

- Hans attityd var magnifik. Han tränade extra eftersom han var oroligt att han låg bakom de andra då han missade de två första matcherna på grund av sin avstängning, säger Hodgson.

Rooney spelade ju som bekant först i tredje matchen i EM då han blev matchvinnare mot Ukraina. Några fler mål blev det dock inte och Rooney var blek i kvartsfinalen mot Italien.

- Hans önskan att göra bra ifrån sig var enorm och vi försökte bromsa honom. I sista matchen nådde inte han, tillsammans med en eller två andra spelare, inte den nivån han kan spela på, men det är vad fotboll handlar om. Om alla spelare var robotar och spelade på samma nivå hela tiden i varje match skulle fotboll vara väldigt enkelt och vi skulle inte behöva coacher, säger Hodgson.

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×