del Bosque EURO Finale 2012 - dpa
 
Artikel
kommentarer
Fotboll > EM

Förbundskapten del Bosque ser framåt: "Mot Brasilien 2014"

Förbundskapten del Bosque ser framåt: "Mot Brasilien 2014"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 01/07/2012 kl 23:55
Hans tråkstämplade Spanien utklassade Italien och vann ett historiskt EM-guld. "Det finns inte bara ett sätt att spela fotboll" säger en lugn Vicente del Bosque efteråt.
 

- Vi är som Tetris. Bitarna passar perfekt, sade målvakten Iker Casillas till tidningen El País före finalen.

Om det spanska laget är som det klassiska datorspelet så är Vicente del Bosque mannen som sitter vid tangentbordet. Den lugne och diplomatiske förbundskaptenen hade redan Champions League och VM på sitt vinnar-cv. Nu kan han skriva dit ett EM-guld också.

- Vi har klarat något historisk, och nu är det bara att titta framåt, mot Brasilien 2014, sade Vicente del Bosque, som inledde presskonferensen efter finalen med att hylla Italiens EM-turnering.

Italien hade bytt på flera positioner inför finalen, men Spanien startade med samma elva som när lagen möttes i EM-premiären, det vill säga med Cesc Fàbregas som "falsk nia".

- Trots att de inte spelar med en traditionell striker skapar de förbannat mycket problem, sade en nedstämd men samlad Cesare Prandelli efter finalen.

Den anfallslösa taktiken är bara ett av del Bosques beslut som ifrågasatts under EM. Mot slutet av turneringen talades det alltmer om att Spaniens precisa passningsfotboll var tråkig.

I efterhand kan det konstateras att Spanien vann EM-turneringen med 12-1 i målskillnad. Laget vann utan sin försvarschef Carles Puyol, utan sin bästa målskytt David Villa. Laget vann med två nya namn i fyrbackslinjen, där bara Gerard Piqué var kvar på samma position jämfört med VM-finalen för två år sedan.

- De har skrivit historia i kväll, och de har gjort det välförtjänt, sade Cesare Prandelli.

TT/eurosport.se

 

kommentarer