Antonio Cassano Mario Balotelli Italy 2012 - LaPresse
 
Fotboll > EM

Cassano varnar Balotelli: Håll dig lugn

Cassano varnar Balotelli: Håll dig lugn

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 01/07/2012 kl 12:24
En äldre "bad boy" ger en yngre "bad boy" råd. Antonio Cassano hoppas Mario Balotelli kan hålla sig på rätt sida humöret i finalen mot Spanien. "Att tämja honom vore fel, men han måste lära sig att kontrollera sina känslor och göra något positivt av dem", säger han.
 

Mario Balotelli har gjort tre mål i EM och är i delad skytteligatopp med en rad spelare. Höjdpunkten hittills blev måldubbeln som sänkte Tyskland i semifinalen.

Den skandalomsusade Manchester City-stjärnan har hållit sig borta från klaveret under EM. Men fortfarande finns det en oro i det italienska lägret. Antonio Cassano uppmanar sin anfallspartner att tänka sig för i finalen mot Spanien.

- Balotelli är ung och behöver fortfarande mogna. Han är känslosam och ibland kan hans temperament bli hans värsta fiende, säger Cassano enligt ESPN.

- Men han har eld i magen och det gör han stark, så du får vara försiktig i hur du hanterar honom. Att täma honom vore fel, men han måste lära sig att kontrollera sina känslor och göra något positivt av dem.

Cassano är inte främmande för kontroverser och känner igen sig i sin 21-årige anfallspartner.

- Jag känner för honom för jag vet hur svårt det kan vara, särskilt när du känner att hela världen är emot dig.

Cassano är nöjd med hur Balotelli har skött sig hittills.

- För tillfället är Balotelli på världens topp. Han är väldigt fokuserad och drömmer om att göra Italien till mästare. Som anfallspar jobbar vi mycket bra tillsammans och ger Italien självrespekt under en tuff tid.

Milan-anfallaren har en tung säsong bakom sig. I höstas drabbades han av en stroke.

- Att nå finalen var karriärens höjdpunkt. Det trodde jag aldrig skulle hända. Jag är bara tacksam för att vara här. Jag glömmer aldrig hur lyckosam jag är. Jag har kämpat länge för att komma tillbaka i form men jag förväntade mig aldrig det här.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×