arbeloa ribery xavi cabaye - Eurosport
 
Fotboll > EM

Försvarar sig mot hårda kritiken: "Spanien kan inte alltid briljera"

Försvarar sig mot hårda kritiken: "Spanien kan inte alltid briljera"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 23/06/2012 kl 20:45
Trots att Spanien vann sin EM-grupp har laget mottagit kritik. "Man kan inte alltid briljera", försvarar sig högerbacken Alvaro Arbeloa.
 

Med ett lika fiffigt som välorganiserat "tiqui-taca"-spel har spanska landslaget dominerat världsscenen de senaste åren. Men som regerande europa- och världsmästare medföljer krav. Höga krav. Trots att det spelskickliga laget vann sin grupp före Italien, Kroatien och Irland har kritik framförts: Spanien har varit alldeles för dåligt.

- Allt snack visar hur stora förväntningar som finns på Spanien, säger högerbacken Alvaro Arbeloa till AS.

- Det går inte att vinna varje match med 3-0, man kan inte alltid briljera. Det är som vi inte skulle ha några motståndare, säger Real Madrid-stjärnan som jämför med sin tid i Premier League - Arbeloa tillhörde Liverpool mellan 2007 och 2009.

- Jag har spelat i England och vet vilken sorts stil de föredrar, öppet spel med mycket chanser. Kanske är det så att när folk ser vårt sätt att spela, där vi föredrar att kontrollera bollen, tycker det är tråkigt.

Arbeloa medger att han inte sett kvartsfinalmotsåndaren Frankrike någonting. Men Sveriges 2-0-seger i den avslutande gruppomgången gav eko.

- Jag blev förvånad att Sverige vann, de hade ju ingenting att spela för.

Mot Frankrike får Arbeloa försöka försvara sig mot lagkamraten Karim Benzema och giftige Bayern München-spelaren Franck Ribery.

- Han gillar att droppa ner och ta emot boll mellan motståndarens lagdelar. Han rör sig så bra och distraherar försvaret hela tiden. Det är verkligen svårt att kontrollera honom, säger Arbeloa om Ribery.

- Och Karim? Han har praktiskt taget allt. Det kommer inte bli lätt, det blir det aldrig. Oavset vad tvivlarna säger.

Kvartsfinalen mellan Spanien och Frankrike startar klockan 20:45 och livekommenteras på eurosport.se.

Jens Dahlkvist - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×