Zlatan Danielsson - Scanpix
 
Fotboll > EM

AIK-stjärnan: "Nummer tio - en bra roll för Zlatan"

AIK-stjärnan: "Nummer tio - en bra roll för Zlatan"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 31/05/2012 kl 11:00
GÖTEBORG. Zlatan Ibrahimovic blir svår att fånga när han spelar som nummer tio. Det menar AIK:s och Islands mittfältare Helgi Danielsson efter 3-2-förlusten på Gamla Ullevi. "Det är en bra roll för honom, tycker jag", säger han till eurosport.se.
 

Island kom till Göteborg med ganska stora förhoppningar efter den fina insatsen mot Frankrike där man ledde med 2-0 innan det blev förlust med 3-2. Nu repriserades siffrorna, men den här gången var det Island som hamnade i 0-2-underläge och det tidigt.

- Såklart var det tungt i början. Det är för jävligt. Det var ju inte tanken direkt att börja så passivt som vi gjorde. Men efter 2-1 känns det som om vi har kontakt. Då kan vi göra ett till. Då jobbar vi på och då ser det ganska bra ut även om vi inte skapar så mycket lägen. 3-1 är lite billigt och då är det tufft igen, säger Helgi Danielsson.

AIK-mittfältaren gjorde en bra match, men han och övriga laget hade svårt inledningsvis.

- Vi var passiva. Jag vet inte. Både försvaret och på mitten. De fick göra vad de ville.

Diskussionsvågorna kring vilken roll Zlatan Ibrahimovic ska ha i det svenska landslaget har gått höga. Nu har han gjort två matcher som släpande anfallare och precis som mot Kroatien var han strålande. Milans storstjärna gjorde 1-0 och spelade fram till 2-0 och Danielsson menar att det är jobbigt när en spelare som Zlatan har just den rollen.

- Jo, det är klart. Det är alltid svårt med en intelligent spelare som finns i ytan där emellan mittfältet och försvaret. Han är ju ändå en av de bättre. Så det var lite svårt. Man vet inte om man ska falla ner för då blir det för lätt för Källström och Elm att plocka bollar och vända spelet. Det är en bra roll för honom, tycker jag, säger han.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×