Nils-Eric Johansson Napoli AIK - Scanpix
 
Artikel
kommentarer
Fotboll > Europa League

Nisse: "Det här kunde vi vunnit"

Nisse: "Det här kunde vi vunnit"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 21/09/2012 kl 07:52
NEAPEL. Ett tätt matchande kan tvinga Daniel Majstorovic till vila mot IFK Norrköping. Nils-Eric Johansson kör dock gärna på. "Det är tillräckligt med tid för att återhämta sig", säger han.

Nils-Eric Johansson och Daniel Majstorovic var båda inblandade i de två tunga målen som knäckte AIK i 4-0-förlusten mot Napoli. Första kom efter en duell mellan Nils-Eric Johansson och Lorenzo Insigne.

- Det är en lång rak boll. Jag ska nicka undan den och får en liten knuff så att jag kommer ur balans. Sedan tar han ner bollen och kommer in på mål.

Frispark?

- Ja, absolut. Vissa blåser frispark, vissa gör det inte. Han är 1.60 hög och knuffar till mig som är 1.90 och jag kommer ur balans, då tycker man att det kanske borde ha varit frispark. Men jag vet inte.

Frispark blev det istället när 2-0 kom i början av andra halvlek sedan Daniel Majstorovic blivit avblåst.

- Det var en väldigt billig frispark. Jag kommer in framför honom. Domaren tycker att jag puttar lite på honom. Jag är väldigt högt upp i banan. Jag ser inte var resterande backlinjen är. Sedan kommer han lilla killen direkt och lägger bollen bakom. Jag hinner inte reagera. Det går så snabbt, men det är ett väldigt snabbt mål.

En tung förlust för AIK som är inne i en intensiv period. Majstorovic har precis kommit tillbaka efter ett sju månader långt uppehåll på grund av en korsbandsskada i ena knäet. Han spelade 90 minuter i derbyt mot Djurgården. På söndag väntar IFK Norrköping som dessutom spelar på konstgräs. Det kan betyda att Majstorovic vilar.

- Vi får se lite vad som händer. Det blir tre matcher på en vecka då. Vi får se hur vi resonerar. Jag vill inte uttala mig just nu. Känns inte som om det är prioritet just nu.

Där finns Niklas Backman tillgänglig. Värre är det när det gäller ytterbackarna. Bakom Martin Lorentzson och Nils-Eric Johansson fick ingen given och naturlig ersättare. Men Johansson har inga problem med spelschemat och menar at det var värre för Malmö FF under fjolåret när de spelade i Europa League och dessutom hade uppskjutna matcher i Allsvenskan.

- Det här är tredje matchen på en vecka så det är ingen fara. Jag vet inte vad som hände med Malmö i fjol, men de hade avsevärt mycket mer matcher. De spelade tre, fyra matcher i veckan. Vi har ju inte det schemat. Vi har två matcher i veckan. Söndag-torsdag, söndag-onsdag, söndag-torsdag. Det är tillräckligt med tid att återhämta sig, säger Johansson.

Någon rädsla för att att storförlusten i Italien ska sätta sig i huvudet på spelarna och göra det svårare i den Allsvenska guldstriden tror inte "Nisse."

"VI BLEV INTE TOTALT ÖVERKÖRDA"

- Nu torskar vi med 4-0, och det är inte roligt. Men spelmässigt hoppas jag att alla som var här och tittade att det här såg inte så jävla dåligt ut. Vi blev inte totalt överkörda. 4-0 säger ju det och det är det som är så tråkigt. De har fyra skott på mål och vi är där och hugger. Det säger ganska mycket om hur det såg ut där ute. Det var en jäkla underlig känsla som spelare. Att va fan, det här kunde vi ha vunnit. I sort sett.

- Sedan vet man inte. De får ju målen i rätt tillfälle. De kan backa hem. De behöver inte jaga, de är nöjda med 2-0. De är ett kontringslag. Så man får acceptera det.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

 

kommentarer