Åge Hareide - Scanpix
 
Artikel
kommentarer
Fotboll > Europa League

Hareide: "Blev trötta och tillbakatryckta"

Hareide: "Blev trötta och tillbakatryckta"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 05/10/2012 kl 00:02
Helsingborg hade ledningen med 2-0 men orkade inte stå emot Twentes forcering och tappade till 2-2. "Vi blev trötta och tillbakatryckta", säger Helsingborgs tränare Åge Hareide på den efterföljande presskonferensen.

Helsingborg fick en drömstart på matchen när Nikola Djurdjic gjorde 1-0 efter bara sju minuter. Innan den första halvleken var färdigspelad hade serben ökat på sin målskörd och gett Helsingborg en tvåmålsledning. Men det räckte inte. När Twente kastade fram det offensiva artilleriet i den andra halvleken orkade inte skåningarna stå emot. Inhopparen Rasmus Bengtsson hade bara varit på banan i några minuter innan han visade vägen genom sitt reduceringsmål. Mittbacksbrassen Douglas kvitterade sedan med med tre minuter kvar av ordinarie tid.

Helsingborgs tränare Åge Hareide var besviken över poängtappet.

- Vi hade 2-0 så vi är besvikna att vi inte fick hålla det matchen ut. Vi blev mycket trötta och riktigt tillbakatryckta. De är ett bra lag och leder holländska ligan, det visste vi. Så länge vi höll oss till vår gameplan klarade vi oss. Vi hade ett stort problem och det var deras vänsterytter, han skapade farligheter, säger han på den efterföljande presskonferensen.

- Killarna gjorde en jättebra förstahalvlek och det är något att bygga på. Nu har vi mött det bästa laget i gruppen tror jag. Gruppen kommer bli jämn. Möjligheten finns där.

Inte heller Twentes tränare Steve McClaren var nöjd med resultatet. Framförallt var engelsmannen inte nöjd med sina adepters spel innan paus.

- Vi hade glömt hur vi försvarade. Vi kommer aldrig vinna med ett sådant försvar. Helsingborg startade mkt bra. De dödade oss i första halvleken. Vi borde gjort 5-6 mål på de otroliga chanserna vi skapade, säger McClaren.

- Vi visste att det skulle bli tufft, men laget visade karaktär och vi tog med oss en värdefull poäng.

eurosport.se

 

kommentarer