Henok Goitom AIK - Scanpix
 
Fotboll > Europa League

Goitom kan bli AIK:s guldjoker: "Kroppen börjar vänja sig"

Goitom kan bli AIK:s guldjoker: "Kroppen börjar vänja sig"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 05/10/2012 kl 07:25
Han fick för första gången spela från start för AIK. Han gjorde sitt första mål. Nu kan Henok Goitom bli AIK:s guldjoker. "Kroppen börjar vänja sig vid det här höga tempot", säger han till eurosport.se.
 

Många var överraskade när AIK släppte startelvan till matchen mot FC Dnipro Dnipropetrovsk. På bänken satt spelare som Celso Borges och Mohamed Bangura. På mitten spelade Helgi Danielsson med Moro Ibrahimo och topp startade Henok Goitom för första gången den här säsongen.

- Vi väljer alltid det bästa laget. Det var det bästa laget. Man kan inte ifrågasätta Henoks insats idag. Eller Moros. Det är AIK:s två bästa spelare på planen idag, säger AIK:s assisterande tränare Nebojsa Novakovic.

För Goitom var det första matchen från start sedan han kom till AIK.

- Det var skönare än att hoppa in. Då måste man komma in i andra andningen och så vidare. Men när man får starta så får man en rejäl uppvärmning och det känns mycket skönare helt enkelt, säger han.

I sin första match från start fick han också göra sitt första mål för sin nya klubb när han tryckte in 2-1 strax innan paus efter ett vackert anfall där Martin Lorentzson hittade Helgi Danielsson i djupled som i sin tur direktskarvade till Goitom som volley-sköt.

- Det kändes självklart skönt i och med att vi mötte ett bra lag. Och att få göra första målet och ha det psykologiska övertaget i halvlek. Sedan även i andra, vi leder med 2-1 när det är 20-25 minuter kvar ohc då måste vi vara mer taktiska i och med att vi möter ett bra lag. Även när vi mötte Napoli, det räckte med halvchans och de kan vända hela matchen. Precis som idag, säger han.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×