Nikola Djurdjic Helsingborg 2012 - Scanpix
 
Fotboll > Europa League

HIF:s tvåmålskytt rasar mot usla publiksiffran: ”Det är pinsamt”

HIF:s tvåmålskytt rasar mot usla publiksiffran: ”Det är pinsamt”

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 05/10/2012 kl 00:00
HELSINGBORG. Hemmapremiär i Europa League och match mot ligaledarna från Holland. Publikfest på Olympia? Knappast. ”Ibland låter deras fans mer än våra”, säger Nikola Djurdjic besviket.
 

5 578 personer. Fler än så lockades inte till Olympia för Helsingborgs IF:s hemmapremiär i Europa League. En siffra som får HIF:s tvåmålsskytt Nikola Djurdjic att ta till ord och inga visor.

- Jag tycker det är pinsamt. Jag skulle verkligen vilja tacka dom som kom och stöttade oss i kväll, men förutom det… Jag förstår inte, det kanske finns en anledning, men med en normal publiksiffra i kväll hade vi tagit tre poäng. Det är jag säker på.

- Vi spelar hemma mot Twente och under vissa partier av matchen låter deras fans mer än våra. Jag hade förväntat mig något totalt annorlunda.

”ÄR JU SKÖNT VÄDER”
Även veteranbacken Christoffer Andersson är besviken – och söker förklaringar.

- Det är självklart tråkigt att det inte kommer fler nu när vi är ute i Europa och spelar gruppspel mot bra lag. Men jag vet inte om tv:n lockade mer eller om det var för kallt, jag tycker det är ganska skönt väder nu, säger Andersson.

Högermittfältaren Mattias Lindström har förståelse för de som valde att stanna hemma.

- Klacken skötte sig utmärkt. Och det är ju så när matchen inte går på betal-tv, då stannar folket hellre hemma och kollar. Jag hade säkert gjort detsamma själv.

Det pratas så mycket om Europaspel, sen kommer 5 500 bara…
- Ja, men jag kan inte klandra folket för att de inte kommer när den går på tv. Man kanske  har barn och familj och ska upp för att jobba i morgon. Då blir man bekväm.

Lindström tror dock att trenden kommer att brytas. Men först om några år.

- Jag vet att HIF har jobbat hårt för att promota matchen, de kan inte göra mer. Det är jättesvårt och det är samma trend i hela Europa, förutom storlagen. Det är svårt. Det är på en ”dip out”, det tar några år sen vaknar folk till liv igen.

Trots två mål av Djurdjic i den första halvleken lyckades HIF inte bärga trepoängaren. I den andra halvleken reducerade svenske inhopparen Rasmus Bengtsson innan hans backkollega Douglas kvitterade till slutresultatet 2-2.

Jens Dahlkvist – eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×