Niklas Backman AIK - Scanpix
 
Fotboll > Europa League

Backman syndabock: Det var ett grovt misstag av mig

Backman syndabock: Det var ett grovt misstag av mig

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 05/10/2012 kl 07:38
Han stångades och kämpade i 90 minuter. Till slut föll AIK mot FC Dnipro Dnipropetrovsk med 2-3 och Niklas Backman blev AIK:s syndabock. "Det är ett grovt misstag av mig", säger han till eurosport.se.
 

Ledningen med 1-0 och 2-1. AIK såg ut att gå mot en ny skräll i Europa-spelet, men när allting var slut hade AIK fallit tungt. Tyngst av alla var det för Nicklas Backman vars försök att nicka bak bollen till Ivan Turina blev till ett friläge för Even Selzenyov som kunde sätta matchens sista mål med åtta minuter kvar av ordinarie tid.

- Det är klart att det är tungt. Så länge matchen pågår är tanken ändå att få in 3-3, men när domaren blåser av så är det tungt såklart.

Såg du att han kom springande där?
- Ja, men jag får ingen riktig träff på nicken. Hade jag fått det så hade den gått hem till Ivan. Nu träffade den ryggen så, det är för dåligt, säger Backman

Backman var ordinarie hela säsongen i Allsvenskans då starkaste försvar. Sedan blev han avstängd i derbyt mot Djurgården och sedan dess har han varit petad i en match i Europa League och en i Allsvenskan. Men att målet skulle ha kommit till på grund av det vill han inte gå med på.

- Nej, det tycker jag inte. Jag har ändå spelat kontinuerligt. Vi har haft mycket matcher och att vila någon match match och spelat någon match så det kan jag inte klaga på heller.

Hur laddar man om?
- Det är Gefle på söndag. Det är en extremt viktig match. Tre poäng där så är man på det igen liksom och då är alla glada igen.

Någon risk att det sätter sig i huvudet?
- Det är klart att det kommer att bli tufft när man går och lägger sig ikväll. Men man är professionell fotbollsspelare och spelar man mittback så kommer misstagen ibland. Då gäller det att skaka av sig det så gått det går. Det får jag försöka göra. Jag kan inte göra något annat. Jag kan inte spela om matchen, säger han efter matchen.

Backman var inte den ende som hade det tungt på torsdagskvällen. Även mittbackskollegan Per Karlsson var inblandad i ett av baklängesmålen. Vid 1-1 var han i en duell med Nikola Kalinic och föll.

- Det kom en långboll och han hakar upp mig så att jag tappar balansen, helt enkelt. Dåligt av domaren, bra av honom, sämre av mig, säger han.

Du borde ha haft frispark?
- Jag borde ha haft frispark.

Även kvitteringen till 2-2 kom till efter ett försvarsmisstag. Vitalij Mandziuk fick gå upp på en hörna och helt obevakad in in bollen bakom en chanslös Ivan Turina.

- Vi får väl se på video. Det är en kort hörna och sedan kommer en kille i full fart och tajmar det perfekt. Det känns alltid skit att släppa in på fasta situationer. Det är något som vi är bra på normalt, säger Per Karlsson.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×