Twente - Scanpix
 
Fotboll > Europa League

Twentes trollgubbe skojade med HIF: ”Det var cirkus där ute”

Twentes trollgubbe skojade med HIF: ”Det var cirkus där ute”

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 05/10/2012 kl 00:01
HELSINGBORG. Nacer Chadli hade stundtals lekstuga mot Helsingborg. ”Det var en cirkus där ute i dag”, säger Christoffer Andersson till eurosport.se.
 

Marouane Fellaini, Moussa Dembele, Eden Hazard och Axel Witsel. Världen vimlar av belgiska spelare som slagit igenom stort de senaste åren. På onsdagskvällen fick Helsingborgs IF lära känna ytterligare en.

Nacer Chadli var fullkomligt suverän ute på sin vänsterkant när Twente hämtade upp 0-2-underläge till 2-2-kryss mot HIF på Olympia. Den som framförallt fick känna på Chadlis finesser var högerbacken Christoffer Andersson.

- Det var cirkus där ute i dag. Det finns en anledning till att man spelar i allsvenskan, säger Andersson till eurosport.se.

- Vad man än gjorde blev det inte rätt nångång i dag. Klart jag är besviken, jag kände innan att jag hade självförtroende i en-mot-en-situationer, så kommer han… Dels var han snabb, dels hade han koll på vad som hände bakom ryggen på mig så när jag följde honom kunde han hitta in med en passning bakom. Han var en väldigt duktig spelare.

Efter matchen inser Christoffer Andersson att han valde fel taktik mot den 23-årige trollgubben.

- Han kändes som en humörspelare. Hade jag gått på honom tufft första kvarten hade han nog inte tyckt det var lika kul. Jag känner inte till honom så bra, vet inte om det är en ung talang eller nån äldre. Jag hörde han var belgare.

Det låter inte som ni scoutat tillräckligt?
- Det enda jag visste var att jag mötte en högerfotad spelare. Jag frågade Rachid (lagkamraten Bouaouzan) innan, han kände till honom och sa att han var en bra spelare, snabb och lite lurig. Så det visste jag i alla fall.

Christoffer Andersson menar att Chadil definitivt var en av de fem bästa han mött. Ett namn står dock fortfarande i särklass.

- En gång för länge, längesen mötte jag Ariel Ortega i Parma. Men han var mer en liten, kvick dribblare – en Messi-typ. Han var strået vassare.

Jens Dahlkvist – eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×