KALMAR 20110525 AIK:s tränare Andreas Alm under onsdagens allsvenska fotbollsmatch, mellan Kalmar FF och AIK på GuldFågeln Arena i Kalmar. - Scanpix
 
Fotboll > Europa League

Alm inför Dnipro i Europa League: "Riktigt bra läge om vi vinner"

Alm inför Dnipro i Europa League: "Riktigt bra läge om vi vinner"

Av Eurosport
I den här artikeln
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 04/10/2012 kl 14:03
Efter storförlusten mot Napoli finns det bara en väg för AIK att gå mot FC Dnipro Dnipropetrovsk. "Den här matchen sätter oss i ett riktigt bra läge om vi vinner och i ett riktigt dåligt läge om vi inte skulle ta poäng", säger tränaren Andreas Alm.
 

FC Dnipro Dnipropetrovsk är ett okänt lag i Sverige. Förre AIK-spelaren Derek Boateng tillhör klubben, men är satt i tränaren Juande Ramos frysbox. I övrigt är det få spelare vars namn får det att ringa i någon klocka, men Andreas Alm har givetvis bra koll på vad som väntar.
- Vi har sett dem spela live och fått matcher i efterhand via de media som finns. Tillräckligt mycket för att känna att vi är så pass förberedda som man ska vara. De har ett oerhört försvarsskickligt lag. De arbetar hårt och de är välorganiserade och det är uppenbart att de har en tränare som är taktiskt skicklig. Därtill har de väldigt tydliga idéer i sitt omställningsspel och i andra delar av det offensiva spelet som är stora hot för de motståndare de möter.

I söndags blev det seger med 3-2 mot GIF Sundsvall och på söndag är det dags igen då Gefle kommer på besök till Råsunda. Tre matcher på sju dagar alltså, men Andreas Alm fortsätter att se positivt på det hårda schemat.

- Vi har valt att se det som att det är ett bra spelschema. Jag har sagt det förut. Vi kämpade hela året i fjol för att verkligen nå andraplatsen när vi inte nådde Helsingborg, såa att vi fick en bättre seedning. När man väl är i det man har strävat efter så måste man se det på så sätt. Det ger energi. Det är klart att minuterna efter, och natten efter, när man har förlorat första matchen borta mot Napoli är det samma besvikelse som tidigare när man förlorar allsvenska matcher. Men det ger ändå energi ändå att spela i Europa.

Vilken matchbild förväntar du dig?

- Det vill väl alla. Du vet hur det är med matchbilder. Det är ett lag som aldrig kommer att överge deras defensiva skicklighet för att på bortaplan vara naiva. Så är det. Jag tror också att vi gör bäst utifrån den tränare de har att inte bestämma hur de kommer att spela på förhand, jag tror att vi ska vara förberedda på olika scenarier.

AIK har som målsättning att gå vidare från gruppspelet, men efter 4-0-förlusten borta mot Napoli har marginalerna snabbt minskat. Andreas Alm sticker inte under stolen med att AIK behöver få med sig något från torsdagens drabbning på Råsunda.
- Det finns poäng kvar att spela om, men jag bedömer att den här matchen sätter oss i ett bra läge om vi vinner och i ett riktigt dåligt läge om vi inte skulle ta poäng. Det är ju uppenbart utifrån att vi ska åka till Ukraina i sista matchen och vi har PSV och Napoli. Så ja, tre poäng. Det ger också en riktig start på turneringen. Då kommer vi in i turneringen på ett annat sätt, säger han.

FC Dnipro inledde Europa League-spelet med en seger med 2-0 mot PSV Eindhoven. I ligan har man startat bra med sex segrar och tre kryss på de inledande tio matcherna. Laget ligger trea. I fredags kom första förlusten när serieledarna Shaktar Donetsk vann med 2-1 hemma.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×