Eurosport
 Snooker-VMTitta nu 
 
 
Fotboll - Europa League

Hemmafiasko för AIK - spelade oavgjort mot isländska FH

AIK1 - 1FH

AIK ser ut att få en svår väg att ta sig till Europa Leagues sista kvalrunda. Detta efter att endast ha klarat 1-1 hemma mot isländska FH Hafnarfjarðar.

 
AIK kryssade hemma - Fotboll - Europa LeagueScanpix
 

AIK inledde matchen med en vilja att ta kontroll över spelet. I avslutningslägena var det dock oftast håglöst. Bortalaget försvarade sig bra och när islänningarna gick till anfall så kom de ofta till avslut. I den 40:e minuten chockades hemmapubliken när Atli Gudnason stal bollen av en ouppmärksam Robin Quaison strax till höger utanför AIK:s straffområde. Anfallaren tog ett par steg fram och krutade sedan upp bollen i närheten av Ivan Turinas vänstra kryss. Kroaten var chanslös på skottet.

Hemmalaget försökte spela konstruktivt och ha tempo i passningsspelet genom hela matchen. Allt som oftast tog det stop när det kom till avslutningslägena. I den 56:e minuten så skulle dock ett av alla otaliga inläggsförsök denna kväll ge resultat. Aktive Lalawele Atakora snurrade ute på vänsterkanten och slog in ett inlägg som Viktor Lundberg mötte perfekt med pannan. Nicken satt perfekt vid Gunnleifur Gunnleifssons närmsta stolpe.

Efter kvitteringen ställde islänningarna in sig på att försvara resultatet och AIK hade svårt att hitta fram till fler riktigt farliga avslutningslägen.

Returen spelas på Island den 26:e juli.

Ola Myhrman - eurosport.se

Eurosport
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil