Viktor Lundberg - Scanpix
 
Artikel
kommentarer
Fotboll > Europa League

Hemmafiasko för AIK - spelade oavgjort mot isländska FH

Hemmafiasko för AIK - spelade oavgjort mot isländska FH

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 19/07/2012 kl 21:49
AIK ser ut att få en svår väg att ta sig till Europa Leagues sista kvalrunda. Detta efter att endast ha klarat 1-1 hemma mot isländska FH Hafnarfjarðar.

AIK inledde matchen med en vilja att ta kontroll över spelet. I avslutningslägena var det dock oftast håglöst. Bortalaget försvarade sig bra och när islänningarna gick till anfall så kom de ofta till avslut. I den 40:e minuten chockades hemmapubliken när Atli Gudnason stal bollen av en ouppmärksam Robin Quaison strax till höger utanför AIK:s straffområde. Anfallaren tog ett par steg fram och krutade sedan upp bollen i närheten av Ivan Turinas vänstra kryss. Kroaten var chanslös på skottet.

Hemmalaget försökte spela konstruktivt och ha tempo i passningsspelet genom hela matchen. Allt som oftast tog det stop när det kom till avslutningslägena. I den 56:e minuten så skulle dock ett av alla otaliga inläggsförsök denna kväll ge resultat. Aktive Lalawele Atakora snurrade ute på vänsterkanten och slog in ett inlägg som Viktor Lundberg mötte perfekt med pannan. Nicken satt perfekt vid Gunnleifur Gunnleifssons närmsta stolpe.

Efter kvitteringen ställde islänningarna in sig på att försvara resultatet och AIK hade svårt att hitta fram till fler riktigt farliga avslutningslägen.

Returen spelas på Island den 26:e juli.

Ola Myhrman - eurosport.se

 

kommentarer