Helsingborg Twente - Eurosport
 
Fotboll > Europa League

Kryss mot Twente - Helsingborg tappade 2-0-ledning

Kryss mot Twente - Helsingborg tappade 2-0-ledning

Av Eurosport
I den här artikeln
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 04/10/2012 kl 22:29
Helsingborg var på väg mot något stort hemma mot holländska serieledaren Twente i Europa League. Men under matchens sista halvtimme tappade HIF sin tvåmålsledning och matchen slutade 2-2. "Vi är besvikna att vi inte fick hålla ut hela matchen", säger Åge Hareide.
 

Raset började med Rasmus Bengtsson. Den svenske Twentebacken byttes in med en halvtimme kvar - och tolv minuter senare nickade han in gästernas reducering. I den 88:e minuten kom det riktiga dråpslaget för Helsingborg, när Douglas nickade in kvitteringen.

- Vi hade 2-0 så vi är besvikna att vi inte fick hålla det matchen ut. Vi blev mycket trötta och riktigt tillbakatryckta. De är ett bra lag och leder holländska ligan, det visste vi. Så länge vi höll oss till vår gameplan klarade vi oss. Vi hade ett stort problem och det var deras vänsterytter, han skapade farligheter, säger Helsingborgs tränare Åge Hareide på presskonferensen efter.

Hemmalaget var på poängjakt efter den knappa förlusten borta mot Levante i första omgången och kunde inte ha fått en bättre start. Sex minuter in i matchen snappade May Mahlangu upp bollen sedan en pigg Rachid Bouaouzan dragit upp ett anfall. Sydafrikanen slog ett perfekt inlägg från höger som Nikola Djurdjic mötte med pannan. Matchens första målchans och 1-0 till Helsingborg.

Twente spelade offensivt och skapade ett par chanser men lyckades inte få hål på Pär Hansson i första halvlek.

Helsingborg spelade smart, sjönk, höll tätt mellan lagdelarna - och kontrade. Hemmalaget hade ett par bra bud på 2-0 innan Djurdjic gjorde sitt och Helsingborgs andra mål strax före halvtid, i öppet mål framspelad av inhopparen David Accam.

Trots att Helsingborg i en timme såg ut att gå mot segern blev det alltså poängtapp även i den andra gruppspelsmatchen i Europa League för Helsingborg.

- Oavgjort är väl okej för att hänga på i gruppen. Men när vi leder med 2-0 så hade man gärna gått hem med en seger, sade Christoffer Andersson efteråt.

eurosport.se / TT

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×