STOCKHOLM 20120813 Ny i landslaget Alexander Kacaniklic (tv) från Fulham FC och Pontus Wernbloom (th) ser på när Rasmus Elm sparkar bollen under måndagens landslagsträning på Råsunda. På onsdag spelar fotbollslandslaget en landskamp mot Brasilien. - Scanpix
 
Fotboll > Europa League

Wernbloom: "Det är inget speciellt att möta AIK"

Wernbloom: "Det är inget speciellt att möta AIK"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 14/08/2012 kl 13:18
För AIK var det den absoluta mardrömslottningen. För CSKA Moskva en drömlott. För Pontus Wernbloom? "För mig är det inte jättespeciellt", säger han till eurosport.se.
 

På onsdag spelar Pontus Wernbloom i landskampen som blir den sista på Råsunda. Mot Brasilien. Han är dock snart tillbaka på den döende nationalarenans gräs. Hans CSKA Moskva ska möta AIK i play off till Europa League. Sedan han lämnade IFK Göteborg har han fått återvända till Sverige för Europa-spel.

- Det är tredje året i rad som vi får möta svenskt, jag och Rasmus (Elm). Vi började med Blåvitt. Sedan var det Malmö förra året och så AIK nu. Man börjar bli lite van, men det är roligare att åka till Stockholm än att åka till Azerbajdzjan.

Då var han på plats med AZ Alkmaar. Nu kommer han alltså med CSKA Moskva, ett ryskt storlag som är jättefavoriter mot AIK och alla förväntar sig avancemang utan några större problem.

- Så enkelt är det ju inte. Vi var ju nära för två år sedan att åka ut mot Blåvitt och AIK är ett välorganiserat lag och ett bra lag, framförallt på hemmaplan. Men absolut på papperet är vi ju bättre. Så är det ju, men det ska spela också.

Det har börjat lite knackigt i ligan?

- Ja, men nu fick vi ju vinna igår. Annars har det faktiskt vart, rent ut sagt, inte dåligt, men det har inte varit bra. Två vinster, två förluster. Men nu har vi fått "Ralle" också så nu tror jag att det kan bli riktigt bra.

Pressen är stor?

- Absolut. Men vi vann ju igår och spelade riktigt jäkla bra också så det lättade lite. Och slog Anzji också så nu släppte det lite. Men det är klart att det är stor press, men så är det när man spelar utomlands.

AIK-spelarna suckade djupt när lotten drogs. CSKA Moskva är inget lag som lockar stor publik, men är ändå av hög klass. Frågan är, jublade man i den ryska klubben när AIK drogs ur urnan?

- Jag tror inte att de är så insatta. Man får de man får. Så är det för oss också. AIK kan man ju tycka är jättespeciellt, men för mig är det inte jättespeciellt. Det är det när man spelar i Blåvitt för att det är sådan rivalitet, men när man spelar i ett annat lag så... jag har respekt för AIK, har har blivit utspelad på den här mattan, jag har vunnit här liksom, men det var med Blåvitt. Men det var för länge sedan. Då är det den absolut största matchen man kan spela. Det tycker jag. AIK - Blåvitt är den största matchen i svensk fotboll enligt mig.

Så är det inte längre?

- Nu spelar jag i CSKA Moskva så är det inte samma sak. Jag har absolut ingen relation till AIK. När man spelar i Blåvitt blir man triggad av sin egen publik. Det är klart att man vill vinna, men det vill jag mot vilket lag som helst.

Men det vore inte värre för dig att åka ur mot ett svenskt lag till exempel?

- En sådan här match har du allt att förlora. För mig och Rasmus. Vi har allt att förlora. Alla förväntar sig att vi ska vinna. Men det är inte så enkelt i fotboll och AIK är som sagt ett bra lag. Vi får se. Jag hoppas att vi vinner och jag tror att vi kommer att vinna. Såklart.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×