AIK - CSKA Moscow, Good Morning - Eurosport
 
Fotboll > Europa League

TV: Här väcks CSKA-spelare mitt i natten - raketer mot husväggen

TV: Här väcks CSKA-spelare mitt i natten - raketer mot husväggen

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 23/08/2012 kl 14:16
Återigen har AIK:s motsåndare störts på natten inför en match. Ett tiotal personer väckte i natt spelare i CSKA Moskva inför torsdagens Europa League-kval - genom att ställa till med oväsen och kasta fyrverkeripjäser utanför ryssarnas hotell.
 

Precis som när någon utlöste brandlarmet på Lech Poznans hotell inför en match tidigare i år har någon återigen försökt störa nattsömnen för AIK:s motståndare.

På torsdagen lades en film upp på Youtube där några personer visslar i visselpipor, ställer till med oväsen och kastar olika typer av fyrverkeripjäser mot vad som påstås vara CSKA:s hotell.

Händelsen skedde faktiskt utanför Moskvaspelarnas hotell, en kursgård utanför Stockholm, bekräftar AIK:s kommunikationschef Gabriella Blombäck för eurosport.se.

Med tanke på händelserna i samband med Lech Poznan-matchen hade AIK anlitat ett säkerhetsbolag, som klubben på förmiddagen har varit i kontakt med för att reda ut vad som hände.

- Det vi vet är att ett tiotal personer var utanför spelarhotellet. Det hela varade i en och en halv minut innan de blev ivägjagade, säger Blombäck.

I morse fick AIK information om att ingen hade vaknat, men det gjorde spelarna.

- Det är klart att man vaknade till. Men det var ingen fara, säger CSKA:s Pontus Wernbloom till Aftonbladet.

- Vi vaknade. Det var lustigt att de gick ut med vid 10:30 och sade att ingen vaknade av det. Det är klart att vi gjorde.

Har ni pratat om det i efterhand?

- Nej, inte egentligen. Det var ingen större fara.

Förutom säkerhetsbolaget var också polisen på plats flera gånger under natten för att kontrollera. Hotellpersonal och personer från vaktbolaget kom ut när ljuden satte igång, men personerna försvann snabbt.

Polisen larmades och dök upp några minuter efter det inträffade och kontrollerade några bilar i området efteråt, men hittade inga spår efter oljudsmakarna.

- Det var några spelare som vaknade men inte alls alla. Så förhoppningsvis lyckades de inte med sin uppgift så som de hade hoppats, säger Blombäck.

Vad tänker du om att det kunde hända trots att ni hade anlitat ett säkerhetsbolag?
- Vi försöker alltid göra vårt bästa och mer därtill. Nu har några personer lyckats ta reda på var de bodde, vilket var hemligt. Och sedan ta sig ut dit. Inför nästa gång så får vi se vad vi kan göra ytterligare.

Hur ser ni på att personer, sannolikt AIK-supportrar, gör såhär?
- För det första så vet vi inte vilka det var, så det kan ni inte säga något om. Vi från AIK:s sida är måna om att alltid uppträda sportsligt och proffsigt och det här är osportsligt och oproffsigt, att försöka störa motståndarna såhär. Framförallt osportsligt och det är ingenting som vi stödjer.

AIK fördömer aktionen i ett uttalande på sin hemsida.

"I dagsläget vet vi inte vilka dessa personer var som utförde denna aktion, men en polisutredning har tillsatts. Dessutom har AIK tillsatt en intern undersökning för att ta reda på vad mer AIK hade kunnat göra för att undvika att saker som denna händer. Enligt Uefas regler är AIK ansvarig för motståndarlagets säkerhet", skriver klubben.

Malena Johansson - eurosport.se

Kommentarsfunktionen inte tillgänglig här