Falcao - Reuters
 
Fotboll > Europa League

Falcao kan bli mästare - för andra året i rad

Falcao kan bli mästare - för andra året i rad

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 09/05/2012 kl 15:31
Två spanska lag och två argentinska tränare gör upp om Europa League-titeln ikväll. Atletico Madrids anfallare Radamel Falcao har chansen att vinna turneringen för andra året i rad.
 

Radamel Falcao gjorde matchens enda mål i Europa League-finalen förra året, och ledde Porto till titeln. I år spelar han i Atlético Madrid, och är med sina tio mål delad ledare i turneringens skytteliga tillsammans med Schalkes Klaas-Jan Huntelaar.

Atletico har gjort flest mål i turneringen i år, 30 stycken. Men även Atletico Bilbao kommer med heta anfallare i form av Fernando Llorente och Iker Muniain.

- Athletic är inte beroende av en enskild spelare, de har några riktigt bra spelare och under säsongen har de spelarna visat att de har varit där när det har behövts. Llorente och Muniain är utmärkta spelare men vi tänker på Bilbao som ett lag, säger Falcao enligt Reuters.

Atletic Bilbao, tränade av argentinaren Marcelo Bielsa och med bara baskiska spelare i truppen, spelar sin första europeiska final sedan 1977 i Bukarest i kväll. Diego Simeones Atlético Madrid vann den första Europa League-finalen 2010.

Matchen börjar 20.45 och livekommenteras här på eurosport.se!

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×