Eurosport
 Snooker-VMTitta nu 
 
 
Fotboll - Europa League

AIK till Europa League - efter bragdartad vändning i Moskva

CSKA Moskva0 - 2AIK

Efter en bragdartad insats i Moskva har AIK tagit sig till Europa Leagues gruppspel. Martin Lorentzon pangade in 2-0 i matchens 92:a minut mot CSKA Moskva och Solnalaget vinner därmed dubbelmötet med totalt 2-1.

 
AIK vidare  - Fotboll - Europa LeagueScanpix
 

Andra halvlek var ett enda långt bombardemang mot AIK:s målvakt Ivan Turina. CSKA behövde göra ett mål för att undvika en förlängning och en oviss straffläggning mot ett AIK som på förhand nästan var uträknat efter förlusten på hemmaplan förra veckan.

Istället var det AIK som avgjorde - och det i matchminut 92.

AIK chocköppnade genom att göra 1-0 redan i den sjätte minuten när Karikari slet sig loss och rullade in bollen bredvid den ryske landslagsmålvakten Igor Akinfejev. Sedan såg det roliga ut att vara slut för AIK.

CSKA hade otaliga frilägen och skott på mål, men Ivan Turina gjorde en stormatch och stod i vägen för allt. CSKA vann avsluten med 31-8 men det räckte alltså inte.

AIK:s tränare Alm bytte in Daniel Tjernström och Viktor Lundberg i den andra halvleken för att avlasta sina trötta spelare. Dessförinnan hade CSKA:s Ahmed Musa bland annat haft ett skott i stolpen och flera farliga frilägen.

Stjärnspelarna i CSKA hade flera fina kombinationer men många anfall avstyrdes i sista sekund av en hårt kämpande AIK-backlinje. När AIK:s Per Karlsson slarvade med bollen i backlinjen fick Alan Dzagojev och Keisuke Honda varsitt läge som normalt inte går att missa. Men det här var inte CSKA:s dag.

Istället kunde AIK fira sitt kommande Europaäventyr, det första sedan 1999, tillsammans med sina ditresta fans efter en sagolik avslutning.

Filip Kotsambouikidis - eurosport.se

Eurosport
Kommentarsfunktionen inte tillgänglig här
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil