Eurosport
 Bundesliga = fotbollsfestTitta nu 
 
 
 
Fotboll

Målskytt - men frågetecken kring Elmander: "Jag blir lite rädd"

HELSINGBORG. Han gjorde Sveriges enda mål och skapade en handfull chanser. Ändå omgärdas Johan Elmander av frågetecken. "Jag tänker lite när jag får chansen, att det ska göra ont", säger han.

 
Elmander målskytt mot Kina - FotbollScanpix
 

I sista ligaomgången i Turkiet förra säsongen skadade Johan Elmander foten. Den skadan är fortfarande inte läkt. Det syntes i matchen mot Kina. För en 100-procentig Elmander hade med all sannolikhet gjort åtminstone ett par mål till. För chanser skapades och anfallaren håller själv med om att utdelningen var skral.

- Ja, absolut. Jag ska egentligen sätta dem, men jag känner det. Jag har inte tillslaget i högerfoten ännu och det syns kanske på avsluten också. Det blir lite fesiga avslut, det blir det faktiskt. Men skönt att få ha gjort ett i alla fall.
 
Anledningen är alltså smärtan han känner i vissa lägen, framförallt när han skjuter. En rädsla som skrämmer.

- Jag tänker lite när jag får chansen, att det ska göra ont. Det har inte släppt riktigt, den där tanken. Då blir jag lite rädd och då vinklar jag upp foten lite och då får jag inte den rätta träffen på bollen.
 
Nu är det fyra matchfria dagar innan det är dags igen. På tisdag väntar Kazakstan i VM-kvalet och då är det allvar och frågan är om Elmander hinner förbättra känslan i foten fram till dess?

- Lite behandling, lite ström och lite massage också. Och förhoppningsvis lite vila också så kommer det nog säkert bli bra. Sedan var kanske koncentrationen inte på topp idag. Det var ganska så svårt att tända till när det var ganska dött på läktarna, säger han.
 
Totalt sett var Elmander ändå nöjd med landslagets insats. 1-0-segern var trots allt klar och övertygande mot en motståndare som inte kunde bjuda upp särskilt mycket.

- Skönt att vi vann. skönt att göra mål skulle kanske ha gjort några fler. Vi vinner och vi gör en jävligt bra match. Vi dominerar under 89 minuter och sedan har de ett par chanser. Vi byter spelare och de ska väl ha några chanser också.
 
Hur viktigt var det att ändå få göra ett mål?
- Det är självklart jätteviktigt. Det hade varit jättetråkigt att komma ut här och inte ha gjort något mål på alla de chanserna. Då hade ni hängt mig så det var skönt, skrattar han.
 
- Det är alltid skönt för självförtroendet att få göra mål. Det var framförallt skönt att få spela, att känna att tajmingen satt där. Att löpningarna satt där och att jag skapar chanserna och gör man det så kommer målen.
 
Daniel Sjöberg - eurosport.se 

 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil