Olof Mellberg Sweden England Euro 2012 - Eurosport
 
Fotboll

Nya mittbackslåset: "Måste stämma rätt så snabbt"

Nya mittbackslåset: "Måste stämma rätt så snabbt"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 15/08/2012 kl 16:57
Han har varit en del av den svenska backlinjen under hela 2000-talet. Men nu får landslaget klara sig utan Olof Mellberg och ett helt nytt mittlås ska spelas in. "Det måste stämma rätt så snabbt", säger Jonas Olsson.
 

Redan inför EM gjorde Olof Mellberg klart att det skulle bli hans sista framträdande i landslaget. Sedan dess har detta konstaterats ytterligare. Förbundskapten Erik Hamrén fick det hela bekräftat när det var dags att ta ut truppen till landskampen mot Brasilien som spelas ikväll på Råsunda. Nu är det med andra ord dags att spela in ett helt nytt mittbackslås och i dagsläget tycks det som om rollerna är vikta för Jonas Olsson och Andreas Granqvist.

- Jag känner väl som sagt att jag förhoppningsvis kommer att ha en tydligare roll i VM-kvalet än jag hade i EM-kvalet. När EM-kvalet började så var jag väl in och ut ur truppen, som 18:e, 19:e man. Nu känner jag mer att jag är med och slåss om en plats i startelvan och det har jag känt en längre tid. Såklart blir det tydligare nu när Olof har sagt nej till landslaget, säger Olsson.

- Det känns bra. Har fått mycket speltid i EM-kvalet och i EM. Ser fram emot det här VM-kvalet nu. Det ska bli väldigt inspirerande och vi siktar såklart på att nå VM i Brasilien nu. Det är två platser att slåss om. Det är väl lite mer öppet, konstaterar Granqvist.

Många är osäkra på duon som är oprövad i så stora sammanhang som ett VM-kval.

- Vi känner varandra utan och innan. Jag tror att vi har spelat 15 U21-landskamper ihop som mittbackspar. Visserligen bara en hel landskamp ihop här i A-landslaget. Samtidigt så spelade vi i EM, visserligen inte som mittbackspar, men i samma backlinje. VI känner varandra bra. Det är roligt att spela med honom, säger Jonas Olsson.

Granqvist å sin sida menar att konkurrensen är hård trots Mellbergs nej tack.

- Vi har både Jonas och Anton (Mikael Antonsson) som är med på det här läget och så finns det några yngre som har gjort det bra i U21-landslaget så det är tuff konkurrens och det är så det ska vara, säger han.

Oavsett vilket så måste samarbetet sitta snabbt. Helst redan ikväll på Råsunda för redan den 11 september börjar VM-kvalet för svensk del mot Azerbajdzjan.

- Det är inte så lång tid att förbereda sig. Nu har vi Brasilien här och sedan Kina i Helsingborg om någon månad. Det måste stämma rätt så snabbt. Nu har som sagt Olof sagt nej och nu ska man spela in nya killar, men så är det för alla landslag inför alla kval. Det är alltid någon som lämnar och någon som ska till, säger Jonas Olsson.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×