Eurosport
 Snooker-VMTitta nu 
 
 
Fotboll - Olympiska Spelen (D)

Drömstart för Sverige: "Vi ville göra ett avstamp direkt"

En mäktig urladdning, kanske en av de värsta på många år i ett mästerskap. Sverige knockade Sydafrika i OS-premiären. "Vi ville verkligen göra ett avstamp direkt", säger lagkaptenen Nilla Fischer.

 
Drömstart för Sverige - Fotboll - Olympiska Spelen (D)Scanpix
 

Två träffar i ribban och en i stolpen, tre mål på dryga 20 minuter och till slut seger med 4-1 (3-0). Ja, ni förstår, det var inte mycket till motstånd på City of Coventry-stadion. Det sydafrikanska damlandslaget i fotboll har rätt många steg kvar att ta innan det kan hävda sig på internationell nivå.

Men den individuella skickligheten finns där.

Svenskorna får ursäkta, men kvällens prestation bjöd Portia Modise från Palace Super Falcons på. Från nära nog halva planen lobbade hon in 1-3 i andra halvlek.

Samtidigt satte Modise fart på diskussionen om Hedvig Lindahl är den rätta förstemålvakten.

- Jag hade sett i tidigare matcher att hon ofta är rätt långt ute och tänkte att jag skulle försöka om jag fick tillfälle, säger Modise.

Målvaktsfrågan överskuggades dock av den offensiva anstormningen. Men lite bättre effektivitet kunde det blivit ett riktigt målkalas.

Nilla Fischer, 27, är på god väg (91) mot hundra landskamper men det är inte speciellt ofta hon gör mål från sin defensiva innermittfältsposition.

Nummer 13 kom i Coventry, 1-0 redan i sjunde minuten.

Den som är petig kan nog kalla det för ett självmål eftersom skottet från några meter utanför straffområdet styrdes in via en försvarare.

Men Fischer fick målet.

- Det spelar ju inte så stor rollen hur bollen går in - och den kanske hade gått in ändå, säger Fischer som klev av efter en timmas spel.

Hon fick högra låret kylt och bandagerat.

- Jag blev lite trött i musklerna. Det var mer en säkerhetsåtgärd att jag gick av. Bättre att ta det säkra före osäkra så här tidigt i turneringen, säger hon.

Lagkaptenen hoppas kunna spela mot regerande världsmästarna Japan i Newcastle på lördag.

- Vi får se vad vår fysioterapeut säger efter att ha kollat mig.

TT

Eurosport
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil