Thomas Dennerby - Imago
 
Fotboll > Dam-EM

Dennerby avgår: "Börjar fundera på om ens röst når fram"

Dennerby avgår: "Börjar fundera på om ens röst når fram"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 12/02/2013 kl 14:14
Damfotbollens förbundskapten Thomas Dennerby slutar på egen begäran. Hans sista uppdrag blir att leda landslaget i landskampen mot Nederländerna den 15 september i Göteborg. "Till slut börjar man fundera på om ens röst når fram", säger han.
 

Thomas Dennerby har varit svensk förbundskapten sedan juli 2005. Men efter landskampen mot Nederländerna den 15 september kliver han av sitt uppdrag.

- Det känns jättebra. Det är inget förhastat beslut jag har tagit. Jag har haft gott om tid att fundera, tänka igenom och utvärdera mig själv och allt runt omkring. Man ska vara extra noggrann med det när man har varit med så länge som jag ju, säger Thomas Dennerby till TT.

- Till slut har man vänt på alla stenar, man har använt sin röst i alla tonlägen, man har tryckt på alla knappar, och så vidare. Till slut börjar man fundera på om ens röst når fram. När man får de funderingarna kanske det är lagom.

I OS blev det kvartsfinalförlust för Sverige mot Frankrike.

Men Dennerby är tveksam om en bättre placering eller OS-medalj hade gjort att han fullföljt kontraktstiden.

- Jag vet inte. Egentligen inte kanske. Det här hänger inte så mycket ihop med lagets prestation på slutet. Det här är mer ett beslut som har mognat hos mig.

Dennerbys kontrakt går ut i höst. Med tanke på att Sverige arrangerar EM nästa år intensifierar Svenska fotbollförbundet jakten på en ersättare till Dennerby.

"Vi har satt högsta fart i arbetet med att hitta och utse den som ska leda Sverige in i Dam-EM 2013, även med sikte på Dam-VM 2015", säger generalsekreteraren Mikael Santoft.

Dennerby var assisterande kapten till Marika Domanski Lyfors över EM 2005 och tog sedan över själv efter EM.

Tidigare var han guldtränare för Djurgårdens damer och Hammarbys herrar.

TT

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×