Eurosport
 Bundesliga = fotbollsfestTitta nu 
 
 
Fotboll - Allsvenskan damer

Tyresös målfest - krossade Umeå

Tyresö fullkomligt körde över Umeå IK under lördagen och vann med hela 6-0. Tyresö tar därmed över serieledningen i Damallsvenskan, med en match mer spelad än LDB Malmö.

 
Tyresös krossade Umeå - Fotboll - Allsvenskan damerScanpix
 

Det verkar inte finnas någonting som kan sätta stopp för Tyresö för tillfället. Med dagens resultat inräknat har Tyresö nu en ruggigt imponerande målskillnad på 18-0 på de fyra senaste matcherna. Laget har dessutom radat upp sju raka segrar i Damallsvenskan.

Umeå IK höll ut i 24 minuter, sen hittade Alexandra Nilsson nätet. Därefter ramlade bollarna in i strid ström. Innan halvtidsvilan hade Tyresö ökat på ledningen till 3-0 och när slutsignalen till slut ljöd hade Caroline Seger avslutat målskyttet med sitt 6-0-mål. Kristen Van de Ven blev tvåmålsskytt.

I och med segern klättrar Tyresö upp i serieledning med en poäng mer än LDB Malmö, som dock har en match mindre spelad. Malmö möter Piteå under söndagen.

Malmö och Tyresö möts i seriens sista omgången, den 3 november, nere i Malmö. Tyresös Lisa Dahlkvist tror att kampen om guldet kan avgöras först då.

- Det känns som att det kommer bli en avgörande match i Malmö. Det skulle vara fantastiskt roligt, sade Dahlkvist till TV4 Sport.

eurosport.se

Eurosport
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil