Lisa Dahlkvist Tyresö 2012 - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan damer

Tyresös målfest - krossade Umeå

Tyresös målfest - krossade Umeå

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 29/09/2012 kl 17:28
Tyresö fullkomligt körde över Umeå IK under lördagen och vann med hela 6-0. Tyresö tar därmed över serieledningen i Damallsvenskan, med en match mer spelad än LDB Malmö.
 

Det verkar inte finnas någonting som kan sätta stopp för Tyresö för tillfället. Med dagens resultat inräknat har Tyresö nu en ruggigt imponerande målskillnad på 18-0 på de fyra senaste matcherna. Laget har dessutom radat upp sju raka segrar i Damallsvenskan.

Umeå IK höll ut i 24 minuter, sen hittade Alexandra Nilsson nätet. Därefter ramlade bollarna in i strid ström. Innan halvtidsvilan hade Tyresö ökat på ledningen till 3-0 och när slutsignalen till slut ljöd hade Caroline Seger avslutat målskyttet med sitt 6-0-mål. Kristen Van de Ven blev tvåmålsskytt.

I och med segern klättrar Tyresö upp i serieledning med en poäng mer än LDB Malmö, som dock har en match mindre spelad. Malmö möter Piteå under söndagen.

Malmö och Tyresö möts i seriens sista omgången, den 3 november, nere i Malmö. Tyresös Lisa Dahlkvist tror att kampen om guldet kan avgöras först då.

- Det känns som att det kommer bli en avgörande match i Malmö. Det skulle vara fantastiskt roligt, sade Dahlkvist till TV4 Sport.

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×