STOCKHOLM 20120813 Christian Wilhelmsson med bollen under måndagens landslagsträning på Råsunda. På onsdag spelar fotbollslandslaget en landskamp mot Brasilien. - Scanpix
 
Fotboll

Chippen: Spela VM i Brasilien? Det vore strålande

Chippen: Spela VM i Brasilien? Det vore strålande

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 13/08/2012 kl 20:59
Han ryktades vara på väg hem till Mjällby. Men Christian Wilhelmsson är långt ifrån att varva ner. Han drömmer snarare om VM i Brasilien 2014. "Skulle man nå dit hade det varit strålande", säger han.
 

Han kom till EM som ett andra- eller rentutav ett tredjeval som yttermittfältare. Men Christian Wilhelmsson övertygade när han fick chansen och visade att han fortfarande kan prestera på högsta nivå. Något som torde hjälpa honom i jakten på en ny klubb. Ännu är dock ingenting klart.

- Vi får se framöver. Jag kan inte säga för mycket, tyvärr. Jag hoppas på en lösning snart, säger han till eurosport.se.

Nyligen var han rubrikernas man när Tonnie Rittstam, vd för Mjällby AIF:s riskkapitalbolag Mjällby Support AB, förklarade för Radiosporten att man var nära att lösa Wilhelmsson för ett par matcher i Allsvenskan för Mjällby.

- Jag läste inte så mycket om det. Jag fick mest sms och grattis och sådant där.

Du blev överraskad?

- Ja, det är klart att jag blev förvånad. Jag visste ju inget om det liksom. Men det var inget som stämde och jag har bara varit där och tränat.

Nej, "Chippen" har siktet inställt högre än Allsvenskan och det behövs nog om han ska uppfylla drömmen om spel i VM 2014.

- Det kan väl inte bli mycket större än det. VM i Brasilien, det är väl toppen.

Ett bra sätt att avsluta landslagskarriären möjligen?

- Ja, det är väl så man ser det. Skulle man nå dit hade det varit strålande. Men det är så långt fram.

Nu siktar Wilhelmsson främst mot onsdagens match och det ser han också fram emot. Framförallt tycker han att det ska bli spännande att möta Brasiliens store stjärna, Neymar.

- För mig är han topp fem i världen även om han inte har varit i Europa  och spelat. Absolut.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×