GÖTEBORG 20120530 Christian Wilhelmsson jublar efter sitt 3-1 mål under torsdagens fotbollslandskamp mellan Sverige och Island på Gamla Ullevi i Göteborg. F - Scanpix
 
Fotboll

Chippen segerskytt i debuten: "En fantastisk känsla"

Chippen segerskytt i debuten: "En fantastisk känsla"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 15/09/2012 kl 10:21
Christian Wilhelmsson fick en kanonstart på äventyret i USA. La Galaxys svensk gjorde mål i 2-0-segern mot Colorado Rapids. "Att göra mål i första matchen är otroligt", säger "Chippen".
 

Christian Wilhelmsson gjorde debut i natt och det dröjde inte länge innan han presenterade sig på allvar för hemmafansen på Home Depot Center.

Chippen, som startade till höger på mittfältet i fotskadade David Beckhams frånvaro, och avslutade målskyttet i den 58:e minuten.

Svensken fick en öppnande passning av Marcelo Sarvas, höll undan för två motståndare och sköt in segermålet.

- En underbar känsla, stor lättnad. Att göra mål i först matchen är naturligtvis otroligt. Jag är bara glad att vi kunde få med oss tre poäng. Ett mål är alltid ett mål, men jag måste tacka målvakten, han hjälpte mig lite, säger Wilhelmsson, som blev utbytt tre minuter senare mot Hector Jimenez, enligt amerikanska fotbollssajten Soccer By Ives.

Svensken var nöjd med sin debut, men 32-åringen lovar bättring.

- Det blev lite missförstånd ibland men jag har bara varit här i två veckor och vi lär känna varandra bättre och bättre. Det kommer bli bättre, absolut.

Tränaren Bruce Arena berömde sitt senaste tillskott.

- Vi hoppades att han skulle kunna spela 60 minuter. Han kommer att bli en stor tillgång för laget. Han visade erfarenhet, perfekt förstatouch, han förstår spelet med och utan boll. Han blir garanterat hjälpa oss, säger Arena.

Förre Premier League-stjärnan Robbie Keane inledde målskyttet i den 15:e minuten.

Galaxy ligger trea i ligan med fem omgångar kvar.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×