Fan attacks Chris Kirkland at Sheffield Wednesday v Leeds United (screen grab) - Eurosport
 
Fotboll > Championship

Kirkland: "Kändes som att jag träffades av ett basebollträ"

Kirkland: "Kändes som att jag träffades av ett basebollträ"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 21/10/2012 kl 15:53
I fredags fick Sheffield Wednesdays målvakt Chris Kirkland ett slag i ansiktet av en huligan. Nu talar ut om attacken. "Det kändes som att jag träffades av ett basebollträ", beskriver han.
 

Det var i fredagens Yorkshire-derby som ett Leeds-fan attackerade målvakten Chris Kirkland. 31-åringen fick ett slag i ansiktet och supportern flydde upp till läktaren igen. På söndagen meddelade polisen att en 21-årig man gripits misstänkt för misshandeln.

Skandalscenerna utspelade sig precis efter Leeds gjort mål.

- Jag var knäckt efter målet - jag hade sparkat iväg bollen och luften hade gått ur mig. Då såg jag i ögonvrån att ett Leeds-fan kom springades mot mig, säger Kirkland till The Sun.

- Jag trodde att han skulle håna mig. Men han slog till mig. Det kändes som att jag träffades av ett basebollträ, säger Kirkland i en intervju med The Sun.

- Sedan ligger jag på marken och tänker: "Hände det där precis mig?"

Kirkland säger att han var "chockad" men att han nu "okej". Målvakten hoppas att incidenten fungerar som en väckarklocka för myndigheterna.

- Min fru var på matchen, min dotter fick också se det. Men det här handlar inte om mig. Jag hoppas att mitt sätt att komma ut och tala om det här gör att myndigheterna gör något så att inte något allvarligt händer en spelare eller en supporter.

- Det är sorglig dag för fotbollen. Det finns människor som bara är ute efter att skada. Den här killen gick bara på matchen av den anledningen. Det handlar inte om fotboll längre, det är fruktansvärt.

- Du vill att familjer ska kunna gå på matcher men jag är inte säker på att det är möjligt längre. Det händer för mycket grejer.

Leeds fans vandaliserade även en reklamskylt och föremål kastades in på planen under matchen. Kirkland blev träffad.

- Inför andra halvlek blev jag träffad av något.

- Jag vill att myndigheterna ska reda ut det här och vidta åtgärder för oss spelare och fans. Det är det viktigaste.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×